Placinta cu peste

Placinta cu peste

Placinta cu peste este conceputa pentru diabetici si va intra in mod sigur in meniul dumneavoastra zilnic. Veti descoperi un preparat usor, sanatos si delicios.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de placinta cu peste.

Timp de pregatire: 20 minute.

Timp de gatire: 40 minute.

Timp total: o ora.

Numar de portii: sase.

Ingredientele necesare pentru placinta cu peste:

Pentru umplutura:

  • o ceapa tocata;
  • doi catei de usturoi tocati;
  • 250 ml vin alb sec;
  • 250 ml smantana;
  • trei zucchini medii dati prin razatoare;
  • coaja rasa de la o lamaie;
  • o mana de patrunjel si chives tocat;
  • 800 grame file de cod.

Pentru piureul de conopida:

  • o conopida mare sau doua conopide mai mici, doar buchetelele;
  • trei linguri de unt topit;
  • 125 ml smantana;
  • 125 grame branza cheddar data pe razatoare;
  • o lingura chives tocat;
  • putina nucsoara;
  • sare si piper dupa gust.

Modul de preparare pentru reteta de placinta cu peste:

  1. Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
  2. Separati buchetelele de conopida si puneti-le la fiert in baie de abur, pana cand se inmoaie.
  3. Scurgeti bine buchetelele de conopida dupa fierbere.
  4. Adaugati peste buchetelele de conopida gatite la abur, untul topit, chives tocat, smantana, branza cheddar data pe razatoare, putina nucsoara dupa gust, sare si piper. Mixati intreaga compozitie cu ajutorul unui robot de bucatarie pana cand obtineti un amestec omogen.
  5. Intr-o tigaie, caliti ceapa cu usturoiul in uleiul de masline pana cand se inmoaie sau pentru circa 3 minute.
  6. Cand ceapa si usturoiul sunt gata adaugati paharul de vin alb si lasati sa scada pana cand se reduce la jumatate.
  7. Adaugati in compozitia rezultata smantana, zucchini dati prin razatoare, coaja de lamaie si ieburile. Fierbeti amestecul timp de 5 minute.
  8. Condimentati cu sare si piper dupa gust.
  9. Puneti fileurile de peste intr-un vas termorezistent si adaugati deasupra lor sosul preparat anterior.
  10. Peste fileurile de peste cu sos, adaugati piureul de conopida realizat mai sus. Treceti o furculita pe deasupra acestuia pentru a face linii asemanatoare unei greble fine.
  11. Introduceti vasul termorezistent in cuptor si coaceti preparatul timp de 40 de minute sau pana cand capata o culoare maronie la suprafata.
  12. Inainte de servire presarati putin patrunel tocat deasupra preparatului.

Sfaturi suplimentare:

  • Puteti inlocui cu succes codul cu un amestec din diversi pesti cu carnea alba, dar si cu somon.
  • Adaugarea de telina si fenicul la sos este de asemenea o idee buna.
  • Nu va feriti de coaja de lamaie, adauga o savoare deosebita preparatului.
  • Daca nu vreti sa utilizati vin, il puteti inlocui cu supa de peste.

Valori nutritionale pentru o portie din reteta de placinta cu peste:

  • calorii: 469 kcal;
  • glucide: 10 grame;
  • proteine: 30 grame;
  • grasimi: 34 grame.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Negresa cu unt de arahide pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru programari la Dr. Petrache accesati:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si nutritie accesati canalul de YouTube: Dr. Daniela Petrache.

Avem un blog partener pe care va invitam sa il vizitati aici: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pofta buna!

1 thought on “Placinta cu peste”

  1. Pingback: Pui Teriyaki Cu Noodles » Retete Diabetici

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continut protejat !!
3 rețete pe săptămână!

3 rețete pe săptămână!

Un e-mail săptămânal cu cele mai gustoase bunătăți pentru diabetici și nu numai.

Va multumim pentru abonare!