Lasagna din varza pentru diabetici

Lasagna din varza pentru diabetici

| | | | | |

Stim ca va plac pastele, insa ele cresc considerabil glicemia, tocmai de aceea am gasit o idee de lasagna din varza potrivita pentru voi, diabeticii. Va invitam sa o incercati si sa ne lasati un comentariu. Mai avem doua retete de lasagna pe blog pe care va invitam sa le incercati:

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si numarul de glucide pentru reteta de lasagna din varza pentru diabetici.

Timp de preparare: 25 minute.

Timp de gatire: 1 ora si 10 minute.

Timp total: 1 ora si 35 minute.

Numar portii: 8.

Ingredientele necesare pentru reteta de lasagna din varza pentru diabetici:

Pentru amestecul de branza:

  • 500 grame branza cottage;
  • 2 oua;
  • doua linguri parmezan ras;
  • o lingura patrunjel proaspat tocat.

Modul de preparare pentru reteta de lasagna din varza pentru diabetici:

  1. Incalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
  2. Puneti apa cu sare intr-o oala si aduceti la temperatura de fierbere. Taiati varza la ambele capete si puneti-o in apa. Decojiti-o pe masura ce frunzele de varza se inmoaie bine. Lasati frunzele sa se scurga intr-o strecuratoare.
  3. Intr-o tigaie neaderenta adaugati carnea de vita tocata si condimentati dupa gust. Gatiti carnea si indepartati excesul de grasime.
  4. Cand carnea este gata adaugati sosul de pizza si condimentele italiene. Amestecati pana la omogenizare si mai lasati pe foc inca 5 minute.
  5. Intr-un bol separat amestecati branza cottage cu cele doua oua, parmezanul ras si lingura de patrunjel proaspat tocat.
  6. Asamblati lasagna astfel: In vasul pe care l-ati pregatit adaugati un strat de sos de pizza, continuati cu frunzele de varza, carnea de vita, mixul de branza si ultimul strat de varza. Puteti face cate straturi va doriti, insa ultimul strat il lasati de varza.
  7. Acoperiti preparatul cu folie si introduceti-l in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute, apoi indepartati folia si mai coaceti pentru inca 15 – 20 de minute.
  8. La final distribuiti in mod uniform mozzarella pe intreaga suprafata a preparatului si reintroduceti tava la cuptor pentru inca 10 minute.
  9. Cand este gata lasati-o 15 minute sa se raceasca inainte de a o taia.

Numarul de glucide pentru reteta de lasagna din varza pentru diabetici:

  • 15 grame.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Salata cu ton si curry pentru diabetici.

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru tutoriale GRATUITE si LIVE-uri lunare abonati-va la canalul de YouTube Dr. Petrache:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *