Lasagna cu zucchini

Lasagna cu zucchini

| |

Reteta de lasagna cu zucchini nu contine paste tocmai pentru a o face potrivita pentru diabetici, insa este la fel de gustoasa ca o lasagna obisnuita.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de lasagna cu zucchini.

Timp de preparare: 30 minute.

Timp de gatire: 50 minute.

Timp total: o ora si 20 de minute.

Numar de portii: maxim 6.

Ingredientele necesare pentru reteta de lasagna cu zucchini:

Pentru sos:

  • 60 ml ulei de masline;
  • patru catei de usturoi pisati bine;
  • 800 ml suc de rosii sau rosii pasate;
  • sare si piper dupa gust.

Pentru zucchini:

  • trei zucchini mari;
  • sare si piper dupa gust.

Pentru umplutura:

  • 500 grame ricotta;
  • 60 grame mozzarella data pe razatoare;
  • 60 grame Pecorino Romano dat pe razatoare;
  • 60 grame frunze de busuioc proaspete tocate;
  • doi catei de usturoi pisati bine;
  • o lingurita coaja de lamaie rasa;
  • un ou mare;
  • sare si piper dupa gust.

Pentru asamblare:

  • 100 grame mozzarella data pe razatoare;
  • 50 grame Pecorino Romano dat pe razatoare;
  • ulei de masline;
  • patru linguri frunze de busuioc tocate fin.

Modul de preparare pentru reteta de lasagna cu zucchini:

  1. Pentru sos: incalziti uleiul la foc mediu intr-o tigaie, lasati sa se incinga bine apoi adaugati usturoiul si sotati-l timp de 1 – 2 minute. Adaugati apoi rosiile pasate sau sucul de rosii si condimentati cu sare si piper dupa gust. Fierbeti amestecul la foc mediu pana cand uleiul se ridica la suprafata, circa 30 de minute. Cand e gata indepartati sosul de pe foc si lasati-l sa se odihneasca.
  2. Coaceti zucchini: Feliati pe lung zucchini, presarati putina sare si piper, apoi puneti-i intr-o strecuratoare in chiuveta. Lasati 15 minute sa se scurga bine. Incalziti cuptorul la 200 de grade Celsius si pregatiti raftul din mijloc. Tapetati o tava cu hartie de copt si asezati zucchini pe aceasta, apoi acoperiti-i cu o alta hartie de copt. Coaceti zucchini pana sunt complet uscati timp de 10 – 15 minute.
  3. Pentru umplutura, adaugati toate ingredientele intr-un bol si amestecati bine pana la omogenizare.
  4. Pentru asamblare amestecati ingredientele intr-un bol separat.
  5. Scoateti zucchini din cuptor si reduceti temperatura la 180 grade Celsius.
  6. Tapetati cu hartie de copt o tava de 20×30 cm. Aranjati in straturi incepand cu sosul si continuand cu zucchini si umplutura. La final adaugati ingredientele pentru asamblare.
  7. Introduceti tava la cuptor si coaceti timp de 40 – 50 de minute.
  8. Inainte de servire lasati lasagna sa se odihneasca.

Valori nutritionale pentru reteta de lasagna cu zucchini:

  • calorii: 706.5 kcal;
  • glucide: 35 grame;
  • proteine: 35 grame;
  • lipide: 47 grame.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Salata cu pesto si pui.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube: Dr. Petrache.

Pentru informatii corecte si actuale despre diabet si nutritie accesati blog-ul nostru partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *