Lasagna cu vita si zucchini

Lasagna cu vita si zucchini

| | |

Reteta de lasagna cu vita si zucchini este usor de preparat si face parte din cele zece retete propuse de noi pentru cina unei persoane ce sufera de diabet zaharat. Lasagna cu vita si zucchini reprezinta o alternativa sanatoasa la reteta clasica pe care va invitam sa o incercati.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de lasagna cu vita si zucchini.

Timp de preparare: 30 minute.

Timp de gatire: o ora.

Timp total: 1 ora si 30 minute.

Numar portii: 4 portii.

Ingredientele necesare pentru reteta de lasagna cu vita si zucchini:

  • 500 grame carne de vita tocata slaba;
  • doi zucchini de dimensiune medie;
  • 150 grame ceapa;
  • doi catei de usturoi;
  • un ardei iute;
  • trei rosii;
  • 150 grame ciuperci;
  • 50 grame mozzarella data pe razatoare;
  • paprika, cimbru, busuioc uscat, sare si piper dupa gust;
  • ulei de masline.

Modul de preparare pentru reteta de lasagna cu vita si zucchini:

  1. Taiati zucchini pe lungime cu ajutorul unui peeler in feliute subtiri de maxim 1 cm grosime. Presarati sare si lasati sa se odihneasca timp de 10 minute intr-o strecuratoare.
  2. Stergeti apoi feliutele de zucchini cu un servetel de hartie si puneti-le fie pe grill, fie pe gratar, fie in cuptor pentru a le coace. In general nu este nevoie de mai mult de 3 minute.
  3. Dupa ce ati copt zucchini, asezati feliutele pe un prosop de hartie pentru a extrage cat mai mult lichid.
  4. Taiati partea de sus a rosiilor si crestati-le in partea opusa. Puneti la fiert apa cu putina sare si opariti rosiile, apoi adaugati-le in apa rece. In acest fel le puteti decoji mai usor.
  5. Tocati rosiile marunt, procedati la fel cu ceapa, usturoiul, ardeiul iute si ciupercile. Sotati in putin ulei de masline timp de 1 minut la foc mediu ceapa, usturoiul, ardeiul iute si ciupercile. La final adaugati rosiile si mai lasati pe foc pentru inca 4 minute.
  6. In alta tigaie caliti carnea de vita condimentata dupa gust cu paprika, cimbru, busuioc uscat, sare si piper.
  7. Cand carnea este gata, adaugati compozitia de legume preparata anterior si amestecati pana la omogenizare.
  8. Lasati tigaia pe foc pentru inca 25 de minute la temperatura mica.
  9. Incalziti cuptorul la 190 grade Celsius;
  10. Tapetati o tava cu hartie de copt si adaugati ca prim strat o treime din cantitatea de zucchini. Continuati cu o treime din cantitatea de carne si legume, apoi continuati cu zucchini si tot asa pana ramaneti fara zucchini si fara carne.
  11. La final presarati mozzarella data pe razatoare.
  12. Coaceti preparatul in cuptorul preincalzit timp de 35 de minute.
  13. Lasati lasagna sa se odihneasca timp de 10 minute inainte de a o servi.

Valori nutritionale pentru reteta de lasagna cu vita si zucchini:

  • calorii: 273 kcal;
  • glucide: 15 grame;
  • proteine: 30 grame;
  • lipide: 10 grame.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Piept de pui umplut pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Ai un restaurant si doresti sa treci in meniu si valorile nutritionale? Ai un blog culinar si vrei sa treci la detalii si valorile nutritionale? Specialistul nostru te poate ajuta, trimite mail la doctor@retetediabetici.ro si totul se va rezolva!

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube: Dr. Petrache.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *