Biscuiti tip Oreo pentru diabetici

Biscuiti tip Oreo pentru diabetici

| | | | |

Cine nu iubeste biscuitii Oreo? Sunt deliciosi de negri, insa au zahar din plin, iar diabeticii ii pot gusta numai cu riscul unei cresteri glicemice extrem de importante. Tocmai de aceea pentru astazi va prezentam reteta de biscuiti tip Oreo pentru diabetici.

Daca va plac biscuitii, mai gasiti cateva retete delicioase si in link-urile de mai jos:

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si numarul de glucide pentru reteta de biscuiti tip Oreo pentru diabetici.

Timp de preparare: 15 minute.

Timp de gatire: 10 minute.

Timp total: 25 minute.

Numar portii: 17 biscuiti.

Ingredientele necesare pentru reteta de biscuiti tip Oreo pentru diabetici:

  • un ou la temperatura camerei;
  • 60 grame unt topit;
  • o esenta de vanilie;
  • 100 grame faina de migdale;
  • 20 grame pudra de cacao;
  • doua linguri faina de in;
  • un varf de lingurita de praf de copt;
  • 50 grame indulcitor.

Pentru umplutura:

  • 80 grame unt moale la temperatura camerei;
  • doua linguri crema de branza la temperatura camerei;
  • 80 grame indulcitor;
  • o lingurita esenta de vanilie.

PLAN NUTRITIONAL PERSONALIZAT

SOLICITARI LA: clinica@diabet-si-nutritie.ro

Detalii: AICI

Modul de preparare pentru reteta de biscuiti tip Oreo pentru diabetici:

  1. Incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius fara ventilator sau 160 grade Celsius cu ventilator.
  2. Bateti bine oul timp de 2 minute sau pana cand capata un aspect aerat, apoi adaugati vanilia impreuna cu untul moale si amestecati bine pana la omogenizare.
  3. Adaugati intr-un bol separat ingredientele uscate: faina de migdale, indulcitorul, pudra de cacao, faina de in si praful de copt. Amestecati pana la completa incorporare.
  4. Incorporati treptat ingredientele uscate in compozitia pregatita la pasul doi din ou, vanilie si unt. Amestecati pana cand se omogenizeaza complet.
  5. Aluatul format modelati-l intr-o bila si puneti-l in frigider timp de 10 minute.
  6. Dupa ce s-a racit bine, intindeti aluatul si decupati cu ajutorul unui pahar cercuri de dimensiuni egale. Transferati biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Atentie trebuie sa decupati 34 de biscuiti pentru a forma 17 portii.
  7. Coaceti biscuitii in cuptorul preincalzit timp de 9 – 10 minute, aveti grija sa nu ii coaceti prea mult. Lasati-i sa se raceasca total inainte de a-i manevra, cat sunt calzi ei sunt foarte fragezi, insa pe masura ce se racesc vor deveni mai fermi.

Pentru umplutura:

  1. Adaugati toate ingredientele intr-un bol: untul moale, crema de branza moale, indulcitorul si esenta de vanilie. Amestecati-le bine cu ajutorul unui mixer pana cand obtineti o compozitie omogena.
  2. Puneti umplutura intr-un pos si distribuiti-o in mod uniform deasupra a 17 biscuiti.
  3. Acoperiti umplutura cu inca 17 biscuiti si puneti biscuitii in frigider timp de 15 minute inainte de a-i savura.

Numarul de glucide pentru o portie din reteta de biscuiti tip Oreo pentru diabetici:

  • 1 gram glucide pentru 1 biscuit tip Oreo pentru diabetici.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Mousse cu avocado pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru tutoriale gratuite despre diabet si stil de viata sanatos abonati-va la canalul de YouTube Dr. Petrache:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *