Biscuiti de casa
Retete pentru diabetici va propune retete de biscuiti de casa. Biscuitii de casa sunt potriviti pentru diabetici si contin zahar din stevie.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru biscuitii de casa.
Ingrediente necesare pentru biscuiti de casa:
- 250 grame faina integrala;
- un ou;
- 30 ml caimac;
- 100 grame zahar din stevie;
- putin bicarbonat;
- 65 grame unt proaspat;
- putina sare, putina esenta de vanilie.
Modul de preparare pentru biscuiti de casa:
- Cerneti faina pe masa sau intr-un bol incapator.
- Faceti un loc in mijloc si adaugati caimacul, oul, zaharul din stevie, bicarbonatul, sarea si vanilia.
- Amestecati usor cu o lingura de lemn si incercati sa incorporati toata faina in amestec.
- Adaugati treptat untul taiat in cubulete si incepeti sa framantati cu mainile incercand sa incorporati si untul in aluat.
- Cand s-a format aluatul, framantati-l bine, apoi lasati-l sa se raceasca in frigider timp de o ora.
- Dupa o ora scoateti aluatul din frigider si intindeti-l cu ajutorul unui facalet.
- Taiati foaia de aluat in forme diferite dupa preferinte.
- Intepati din loc in loc biscuitii cu o furculita si transferatii in tava tapetata cu faina sau in tava acoperita cu hartie de copt.
- Coaceti biscutii la foc potrivit.
Valori nutritionale pentru toata cantitatea de biscuiti de casa:
- calorii: 1372 kcal;
- lipide: 50 grame;
- proteine: 20 grame;
- glucide: 210 grame.
Incercati si reteta noastra de: Turtite cu migdale sau nuci.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos puteti urmari canalul medicului nostru colaborator: Dr. Petrache.
Pentru informatii avizate legate de diabetul zaharat urmariti blogul asociat: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.