Biscuiti pentru diabetici

Biscuiti pentru diabetici

Astazi aveam pofta de biscuiti, insa nu-mi doream sa imi cresc glicemia, asa ca am cautat o reteta sigura si am gasit. Reteta de biscuiti pentru diabetici mi-a incantat simturile si am preparat-o cu mare drag.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare, dar si valorile nutritionale pentru reteta de biscuti pentru diabetici.

Timp de preparare: 5 minute.

Timp de gatire: 18 minute.

Timp total: 23 minute.

Numar de portii: cinci.

Ingredientele necesare pentru reteta de biscuiti pentru diabetici:

  • 225 grame faina de migdale;
  • 60 grame unt topit;
  • 45 grame indulcitor granulat;
  • un ou mare la temperatura camerei;
  • o lingurita jumatate de praf de copt;
  • o lingurita de esenta de vanilie;
  • coaja de la o lamaie;
  • un alt ou batut bine pentru a unge biscuiti, veti folosit doar jumatate din cantitate.

Modul de preparare pentru reteta de biscuiti pentru diabetici:

  1. Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius.
  2. Adaugati ingredientele uscate intr-un bol: faina de migdale, indulcitorul granulat, praful de copt.
  3. Amestecati pentru omogenizare.
  4. Intr-un alt bol amestecati untul topit, oul, esenta de vanilie si coaja de lamaie pana la omogenizare.
  5. Adaugati compozitia obtinuta prin mixarea ingredientelor umede peste ingredientele uscate.
  6. Amestecati bine, se va forma un aluat. Framantati aluatul.
  7. Intindeti aluatul intr-o forma rotunda si taiati cu ajutorul unei forme biscuiti de circa 1 cm grosime. Ar trebui sa obtineti intre cinci si sase biscuiti.
  8. Puneti hartie de copt intr-o tava si asezati rand pe rand biscuitii formati anterior.
  9. Ungeti partea de sus a biscuitilor cu oul bine batut, nu utilizati intreaga cantitate. Noua ne-a fost suficienta jumatate din cantitate.
  10. Introduceti tava in cuptorul incins si coaceti biscuiti pentru circa 18 – 22 de minute sau pana cand devin aurii la suprafata.
  11. Lasati biscuitii sa se raceasca in totalitate, cat sunt calzi sunt extrem de fragili, insa cand se racesc devin fermi si pot fi manevrati cu usurinta.

Biscuiti pentru diabetici

Informatii suplimentare:

  • biscuitii au circa 85 de grame fiecare;
  • puteti adauga putina sare;
  • un biscuite are circa 10 grame glucide.

Valori nutritionale pentru o portie de biscuiti pentru diabetici (85 grame):

  • calorii: 382.1 kcal;
  • glucide: 10 grame;
  • proteine: 11 grame;
  • lipide: 33 grame.

Incercati si reteta noastra de: Marmelada de portocale pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si nutritie accesati Canalul de YouTube: Dr. Daniela Petrache.

Pentru informatii despre diabet si nutritie accesati blogul nostru partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *