Biscuiti pentru diabetici
Astazi aveam pofta de biscuiti, insa nu-mi doream sa imi cresc glicemia, asa ca am cautat o reteta sigura si am gasit. Reteta de biscuiti pentru diabetici mi-a incantat simturile si am preparat-o cu mare drag.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare, dar si valorile nutritionale pentru reteta de biscuti pentru diabetici.
Timp de preparare: 5 minute.
Timp de gatire: 18 minute.
Timp total: 23 minute.
Numar de portii: cinci.
Ingredientele necesare pentru reteta de biscuiti pentru diabetici:
- 225 grame faina de migdale;
- 60 grame unt topit;
- 45 grame indulcitor granulat;
- un ou mare la temperatura camerei;
- o lingurita jumatate de praf de copt;
- o lingurita de esenta de vanilie;
- coaja de la o lamaie;
- un alt ou batut bine pentru a unge biscuiti, veti folosit doar jumatate din cantitate.
Modul de preparare pentru reteta de biscuiti pentru diabetici:
- Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius.
- Adaugati ingredientele uscate intr-un bol: faina de migdale, indulcitorul granulat, praful de copt.
- Amestecati pentru omogenizare.
- Intr-un alt bol amestecati untul topit, oul, esenta de vanilie si coaja de lamaie pana la omogenizare.
- Adaugati compozitia obtinuta prin mixarea ingredientelor umede peste ingredientele uscate.
- Amestecati bine, se va forma un aluat. Framantati aluatul.
- Intindeti aluatul intr-o forma rotunda si taiati cu ajutorul unei forme biscuiti de circa 1 cm grosime. Ar trebui sa obtineti intre cinci si sase biscuiti.
- Puneti hartie de copt intr-o tava si asezati rand pe rand biscuitii formati anterior.
- Ungeti partea de sus a biscuitilor cu oul bine batut, nu utilizati intreaga cantitate. Noua ne-a fost suficienta jumatate din cantitate.
- Introduceti tava in cuptorul incins si coaceti biscuiti pentru circa 18 – 22 de minute sau pana cand devin aurii la suprafata.
- Lasati biscuitii sa se raceasca in totalitate, cat sunt calzi sunt extrem de fragili, insa cand se racesc devin fermi si pot fi manevrati cu usurinta.
Informatii suplimentare:
- biscuitii au circa 85 de grame fiecare;
- puteti adauga putina sare;
- un biscuite are circa 10 grame glucide.
Valori nutritionale pentru o portie de biscuiti pentru diabetici (85 grame):
- calorii: 382.1 kcal;
- glucide: 10 grame;
- proteine: 11 grame;
- lipide: 33 grame.
Incercati si reteta noastra de: Marmelada de portocale pentru diabetici.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si nutritie accesati Canalul de YouTube: Dr. Daniela Petrache.
Pentru informatii despre diabet si nutritie accesati blogul nostru partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.