Salata italiana cu pui pentru diabetici

Salata italiana cu pui pentru diabetici

Pentru un pranz sau o cina usoara va propunem reteta de salata italiana cu pui pentru diabetici. Reteta de astazi nu este doar delicioasa, ci si perfecta pentru diabetici, incercati-o si nu veti regreta.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru salata italiana cu pui pentru diabetici.

Numar de portii: sase.

Ingredientele necesare pentru salata italiana cu pui pentru diabetici:

Pentru salata:

  • 1 kg piept de pui fara os si piele;
  • sare si piper dupa gust;
  • 60 grame telina taiata in cubulete;
  • 60 grame ardei gras rosu taiat fasii subtiri;
  • 60 grame migdale prajite si nesarate;
  • 70 grame ceapa de apa taiata subtire pestisor;
  • o legatura de patrunjel tocat marunt;
  • 6 felii de paine keto pentru diabetici.

Pentru vinegreta:

  • doua linguri otet de mere;
  • o lingurita mustar preferabil Dijon;
  • 1/2 lingurita sare;
  • piper dupa gust;
  • 50 ml ulei de masline.

Modul de preparare pentru reteta de salata italiana cu pui pentru diabetici:

  1. Pregatiti raftul din mijloc al cuptorului si preincalziti-l la 200 grade Celsius.
  2. Condimentati pieptul de pui cu sare si piper dupa gust, apoi asezati-l pe o tava tapetata si introduceti-l in cuptorul incins.
  3. Coaceti pieptul de pui circa 25 – 30 de minute sau pana cand este gata si nu mai are o culoare roz in interior.
  4. Lasati pieptul de pui sa se raceasca, apoi taiati-l in feliute subtiri sau cubulete, dupa preferinta.
  5. Adaugati puiul feliat intr-un bol si amestecati-l cu telina taiata in cubulete, ardeiul gras verde taiat in fasii subtiri, migdalele prajite,nesarate, ceapa taiata subtire pestisor si patrunjelul tocat marunt.
  6. Preparati vinegreta amestecand toate ingredientele pana obtineti o compozitie omogena: otetul de mere, mustarul, sarea, piperul si uleiul de masline.
  7. Adaugati vinegreta peste puiul cu legume si amestecati pana la omogenizare.
  8. Pentru servire va propunem sa utilizati cate o felie de paine pentru diabetici peste care sa puneti salata italiana cu pui.

Valori nutritionale pentru salata italiana cu pui pentru diabetici:

  • calorii: 503 kcal
  • glucide: 6 grame;
  • proteine: 40 grame;
  • grasimi: 35 grame.

Pentru aceasta reteta puteti utiliza:

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube: Dr. Petrache.

Pentru informatii noi si corecte despre diabet accesati blogul nostru partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pofta buna!

2 thoughts on “Salata italiana cu pui pentru diabetici”

  1. Pingback: Alcoolul si glicemia - Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continut protejat !!
3 rețete pe săptămână!

3 rețete pe săptămână!

Un e-mail săptămânal cu cele mai gustoase bunătăți pentru diabetici și nu numai.

Va multumim pentru abonare!