Salata italiana cu pui pentru diabetici

Salata italiana cu pui pentru diabetici

|

Pentru un pranz sau o cina usoara va propunem reteta de salata italiana cu pui pentru diabetici. Reteta de astazi nu este doar delicioasa, ci si perfecta pentru diabetici, incercati-o si nu veti regreta.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru salata italiana cu pui pentru diabetici.

Numar de portii: sase.

Ingredientele necesare pentru salata italiana cu pui pentru diabetici:

Pentru salata:

  • 1 kg piept de pui fara os si piele;
  • sare si piper dupa gust;
  • 60 grame telina taiata in cubulete;
  • 60 grame ardei gras rosu taiat fasii subtiri;
  • 60 grame migdale prajite si nesarate;
  • 70 grame ceapa de apa taiata subtire pestisor;
  • o legatura de patrunjel tocat marunt;
  • 6 felii de paine keto pentru diabetici.

Pentru vinegreta:

  • doua linguri otet de mere;
  • o lingurita mustar preferabil Dijon;
  • 1/2 lingurita sare;
  • piper dupa gust;
  • 50 ml ulei de masline.

Modul de preparare pentru reteta de salata italiana cu pui pentru diabetici:

  1. Pregatiti raftul din mijloc al cuptorului si preincalziti-l la 200 grade Celsius.
  2. Condimentati pieptul de pui cu sare si piper dupa gust, apoi asezati-l pe o tava tapetata si introduceti-l in cuptorul incins.
  3. Coaceti pieptul de pui circa 25 – 30 de minute sau pana cand este gata si nu mai are o culoare roz in interior.
  4. Lasati pieptul de pui sa se raceasca, apoi taiati-l in feliute subtiri sau cubulete, dupa preferinta.
  5. Adaugati puiul feliat intr-un bol si amestecati-l cu telina taiata in cubulete, ardeiul gras verde taiat in fasii subtiri, migdalele prajite,nesarate, ceapa taiata subtire pestisor si patrunjelul tocat marunt.
  6. Preparati vinegreta amestecand toate ingredientele pana obtineti o compozitie omogena: otetul de mere, mustarul, sarea, piperul si uleiul de masline.
  7. Adaugati vinegreta peste puiul cu legume si amestecati pana la omogenizare.
  8. Pentru servire va propunem sa utilizati cate o felie de paine pentru diabetici peste care sa puneti salata italiana cu pui.

Valori nutritionale pentru salata italiana cu pui pentru diabetici:

  • calorii: 503 kcal
  • glucide: 6 grame;
  • proteine: 40 grame;
  • grasimi: 35 grame.

Pentru aceasta reteta puteti utiliza:

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube: Dr. Petrache.

Pentru informatii noi si corecte despre diabet accesati blogul nostru partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pofta buna!

Retete Diabetici Simbol

3 rețete pe 
săptămâna!

Un email săptămânal cu cele mai gustoase bunătăți pentru diabetici și nu numai.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *