Rulada cu spanac pentru diabetici
Reteta de rulada cu spanac pentru diabetici face parte din cele zece propuneri ale noastre pentru cina unei persoane ce sufera de diabet zaharat, dar si pentru pranzul unui diabetic. Rulada cu spanac se prepara usor si este delicioasa, tocmai de aceea va invitam sa o incercati.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de rulada cu spanac pentru diabetici.
Timp de preparare: 15 minute.
Timp de gatire: 40 minute.
Timp total: 55 minute.
Numar portii: 2.
Ingredientele necesare pentru reteta de rulada cu spanac pentru diabetici:
- 450 grame spanac congelat sau proaspat;
- trei oua;
- 70 grame ceapa;
- 50 grame morcov;
- 150 grame branza cottage;
- o legatura de patrunjel;
- un catel de usturoi;
- curry, fulgi de chili, sare, piper;
- ulei de masline.
Modul de preparare pentru reteta de rulada cu spanac pentru diabetici:
- Incalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
- Decongelati/spalati spanacul si lasati-l la scurs intr-o strecuratoare.
- Amestecati apoi spanacul tocat marunt cu doua oua, un catel de usturoi pisat bine si condimentati cu sare si piper dupa gust.
- Puneti hartie de copt intr-o tava si stropiti-o cu putin ulei de masline. Transferati amestecul de spanac, oua si usturoi pe hartia de copt si intindeti-l bine. Trebuie sa obtineti un dreptunghi de 25 x 30 cm, cu o grosime de 1 centimetru.
- Coaceti preparatul timp de 15 minute in cuptorul preincalzit, apoi lasati-l sa se odihneasca. Nu opriti cuptorul.
- Tocati marunt ceapa si patrunjelul. Dati pe razatoarea mare morcovul.
- Sotati ceapa in putin ulei de masline circa 1 minut, apoi adaugati morcovul si patrunjelul. Continuati sa sotati pentru inca 2 minute.
- Adaugati apoi branza cottage si condimentati dupa gust cu fulgii de chilli, curry, sare si piper. Amestecati bine pana la omogenizare.
- Luati tigaia de pe foc, adaugati un ou si amestecati bine.
- Distribuiti uniform umplutura de ceapa, morcov, patrunjel si branza cottage peste spanacul racit. Nu acoperiti si colturile pentru a nu iesi in afara atunci cand rulati preparatul.
- Rulati cu grija si coaceti in cuptorul preincalzit timp de inca 25 de minute.
- Inainte de a taia rulada lasati-o sa se raceasca la temperatura camerei 10 – 25 minute.
Valori nutritionale pentru reteta de rulada cu spanac pentru diabetici:
- calorii: 378.5 kcal;
- glucide: 25 grame;
- proteine: 35 grame;
- lipide: 15 grame.
Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Lasagna cu vita si zucchini.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Ai un restaurant si doresti sa treci in meniu si valorile nutritionale? Ai un blog culinar si vrei sa treci in detalii si valorile nutritionale? Specialistul nostru te poate ajuta, trimite mail la doctor@retetediabetici.ro si totul se va rezolva!
Pentru Dr. Petrache accesati:
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube: Dr. Petrache.