Quiche cu legume si branza pentru diabetici

Quiche cu legume si branza pentru diabetici

| | | | | | | |

Reteta de quiche cu legume si branza pentru diabetici este delicioasa si se prepara usor, va invitam sa o incercati atat la pranz, cat si la cina. In mod sigur veti indragi aceasta reteta de la prima degustare.

Mai avem un astfel de preparat pe site-ul nostru. Iata reteta mai jos:

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si numarul de glucide pentru reteta de quiche cu legume si branza pentru diabetici.

PLAN NUTRITIONAL PERSONALIZAT

SOLICITARI LA: clinica@diabet-si-nutritie.ro

Timp de preparare: 10 minute.

Timp de gatire: 45 minute.

Timp total: 55 minute.

Numar portii: 8

Echipament: tava rotunda cu diametrul de 23 cm.

Ingredientele necesare pentru reteta de quiche cu legume si branza pentru diabetici:

Pentru foaia de placinta:

  • 200 grame faina de migdale;
  • un ou;
  • 2 linguri cu unt la temperatura camerei;
  • 1/4 lingurita sare.

Pentru umplutura:

  • 400 grame broccoli tocat;
  • 60 grame ceapa tocata marunt;
  • 4 oua;
  • 80 ml smantana;
  • 120 ml lapte de migdale;
  • 60 grame branza cheddar
  • 50 grame branza gruyere;
  • o lingura mustar Dijon;
  • 2 catei de usturoi pisati;
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin;
  • sare, piper si cimbru dupa gust.

PLAN NUTRITIONAL PERSONALIZAT

SOLICITARI LA: clinica@diabet-si-nutritie.ro

Modul de preparare pentru reteta de quiche cu legume si branza pentru diabetici:

Preparare aluat:

  1. Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius fara ventilator sau 160 grade Celsius cu ventilator.
  2. Tapetati cu hartie de copt tava rotunda cu 23 cm diametru.
  3. Puneti faina de migdale si sarea intr-un blender. Amestecati bine. Adaugati oul si untul si amestecati pana cand se formeaza un aluat.
  4. Adaugati aluatul in tava si nivelati in asa fel incat sa aiba aceiasi grosime pe intreaga suprafata. Intepati aluatul intins cu o furculita din loc in loc.
  5. Introduceti tava in cuptorul preincalzit si coaceti aluatul timp de 10 – 12 minute sau pana capata o culoare aurie. Lasati aluatul sa se raceasca in timp ce preparati umplutura.

Preparare umplutura:

  1. Sotati ceapa si usturoiul in uleiul de masline timp de 2 minute. Adaugati broccoli si continuati sotarea timp de 3 – 4 minute, apoi lasati compozitia sa se raceasca.
  2. Adaugati intr-un bol ouale, branza, smantana, laptele de migdale, mustarul si condimentati dupa gust cu sare, piper si cimbru. Amestecati bine, apoi lasati compozitia sa se odihneasca.
  3. De indata ce broccoli s-a racit adaugati compozitia preparata la pasul 2 si amestecati pana la completa omogenizare.

Asamblarea preparatului:

  1. Incalziti din nou cuptorul la 200 grade Celsius fara ventilator sau 180 grade Celsius cu ventilator.
  2. Adaugati umplutura peste aluatul copt si racit anterior.
  3. Nivelati compozitia bine.
  4. Coaceti preparatul in cuptorul preincalzit timp de 35 – 45 de minute, daca aluatul are tendinta de a se arde, acoperiti quiche-ul cu folie de aluminiu.
  5. De indata ce este gata, lasati quiche-ul sa se raceasca inainte de a-l scoate din forma si a-l taia.

Numarul de glucide pentru o portie/o felie din reteta de quiche cu legume si branza pentru diabetici:

  • 6 grame.

Va invitam sa incercati si reteta de: Supa Minestrone pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru informatii corecte si avizate despre diabet si stil de viata sanatos, abonati-va la canalul de YouTube Dr. Petrache:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *