Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta pentru diabetici de orez cu lapte va ofera un desert delicios. Va sfatuim sa folositi orezul brun pentru ca excursia glicemica sa nu fie foarte mare. Iata in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale.

Numar de portii: doua portii.

Timp de pregatire: 5 minute.

Timp de gatire: 20 minute.

Timp total: 25 minute.

Ingrediente pentru orez cu lapte:

  • 75 grame orez brun;
  • 400 ml lapte 1,5% grasime;
  • 25 ml indulcitor din Xylitol sau orice indulcitor va place;
  • scortisoara dupa gust;
  • sare;
  • miezul de la 4 nuci.

Modul de preparare pentru orez cu lapte:

  1. Alegeti orezul brun pentru un bun control glicemic. Eliminati eventualele corpuri straine si spalati-l.
  2. Fierbeti laptele, iar cand da in clocot adaugati orezul, amestecand in continuu.
  3. Continuati fierberea la foc moderat.
  4. Cu 10 minute inainte de terminarea fierberii, adaugati indulcitorul si un varf de sare.
  5. Dupa ce a fiert, asezati-l in castroane si presarati dupa gust scortisoara si bucatile de miez de nuca.

Sfatul nostru:

Tinand cont de faptul ca orezul cu lapte are o incarcatura glicemica ridicata, se recomanda ca acest preparat sa fie consumat dupa ce se raceste pentru ca o parte din amidonul orezului sa treaca intr-o forma rezistenta, asemanatoare fibrelor alimentare.

Valori nutritionale pentru o portie:

  • calorii: 310 kcalorii;
  • proteine: 10 grame;
  • carbohidrati: 40 grame;
  • grasimi: 13 grame;
  • grasimi saturate: 5 grame;
  • fibre: 2 grame.

Incercati si reteta noastra de: Ardei umpluti.

Nu uitati sa ne dati Like pe Facebook.

Pofta buna!

1 thought on “Orez cu lapte”

  1. Pingback: Salata de couscous cu ton » Retete Diabetici

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *