Reteta pentru diabetici de lapte cu fulgi si fructe reprezinta un mic dejun sanatos si gustos. Aveti in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru o portie.
Numar de portii: o portie.
Timp de pregatire: 15 minute.
Ingrediente lapte cu fulgi si fructe:
- 300 ml lapte 1,5% grasime sau iaurt 2% grasime;
- 30 grame fulgi de ovaz;
- miezul maruntit de la o nuca;
- 50 grame fructe la alegere: afine sau coacaze sau zmeura sau rodie;
- un varf de lingurita de scortisoara.
Mod de preparare lapte cu fulgi si fructe:
Toate ingredientele de mai sus se adauga intr-un bol, se amesteca usor si se lasa sa se cunoasca timp de 10 minute. Dupa acest timp, se intervine cu o lingurita si uite asa incepe procesul de hranire cu alimente sanatoase.
Valori nutritionale pentru o portie:
- calorii: 356.5 kcal;
- proteine: 15 grame;
- carbohidrati: 40 grame;
- grasimi: 15 grame.
Incercati si reteta noastra de: Salat cu orez sau naut, fasole verde si ton.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos puteti urmari canalul medicului nostru colaborator: Dr. Petrache.
Pentru cele mai noi informatii despre diabet si nutritie, vizitati blogul partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.