Bruschete cu rosii si usturoi

Bruschete cu rosii si usturoi

Reteta de bruschete cu rosii si usturoi reprezinta un mic dejun gustos pentru diabetici. Continutul scazut de glucide va permite sa va mentineti glicemia in tinte. Iata mai jos modul de preparare, ingredientele si informatiile nutritionale complete.

Numar de portii: o portie.

Timp de pregatire: 10 minute.

Timp de gatire: 10 minute.

Timp total: 20 de minute.

Ingrediente pentru reteta de bruschete cu rosii si usturoi:

  • 80 grame paine din faina integrala taiata felii;
  • doua rosii;
  • un sfert de ceapa rosie;
  • jumatate de catel de usturoi;
  • frunze proaspete de busuioc sau busuioc uscat;
  • o lingurita de oregano;
  • o lingurita ulei de masline;
  • sare si piper.

Mod de preparare pentru bruschete cu rosii si usuroi:

  1. Taiati rosiile in cubulete, iar ceapa, usturoiul si busuiocul cat mai fin.
  2. Amestecati toate ingredientele si apoi asezonati cu uleiul de masline, sarea si piperul dupa gust.
  3. Ungeti fiecare felie de paine cu putin ulei de masline si dati-le la cuptorul incins pentru 4 – 5 minute, cat sa se rumeneasca frumos.
  4. Impartiti compozitia pe fiecare felie de paine si apoi serviti bruschetele bucurandu-va de combinatia aromelor.

Valori nutritionale pentru o portie:

  • calorii: 369.2 kcal;
  • proteine: 12 grame;
  • carbohidrati: 35 grame;
  • grasimi: 20 grame.

Incercati si reteta noastra de: Supa crema de mazare cu parmezan si crutoane.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos puteti urmari canalul medicului nostru colaborator: Dr. Petrache.

Pentru cele mai noi informatii despre diabet si nutritie, vizitati blogul partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *