Negresa cu dovleac pentru diabetici
O noua reteta cu dovleac isi face loc printre paginile blog-ului nostru culinar. Pentru astazi va invitam sa incercati reteta de negresa cu dovleac pentru diabetici.
Mai avem si alte retete de negresa pe care va invitam sa le incercati. Le gasiti dand click pe link-urile de mai jos:
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de negresa cu dovleac pentru diabetici.
Timp de preparare: 5 minute.
Timp de gatire: 25 minute.
Timp total: 30 minute.
Numar portii: opt.
Ingredientele necesare pentru reteta de negresa cu dovleac pentru diabetici:
- 250 grame piure de dovleac la temperatura camerei;
- 100 grame faina de migdale;
- doua oua mari;
- 65 grame indulcitor;
- 45 grame cacao;
- o lingurita praf de copt;
- o lingurita condimente pentru dovleac.
Pentru glazura:
- doua patratele de ciocolata neagra fara zahar;
- o lingurita unt de cocos.
PLAN NUTRITIONAL PERSONALIZAT
Solicitari la: clinica@diabet-si-nutritie.ro
Detalii: AICI.
Modul de preparare pentru reteta de negresa cu dovleac pentru diabetici:
- Incalziti cuptorul la 180 grade Celsius fara ventilator sau 160 grade Celsius cu ventilator.
- Adaugati toate ingredientele uscate intr-un bol incapator si amestecati bine pana la completa omogenizare.
- Intr-un bol separat adaugati toate ingredientele umedele si mixati pana obtineti o compozitie omogena.
- Integrati apoi treptat, cu ajutorul unui mixer sau a unui tel, ingredientele uscate in cele umede. Amestecati bine.
- Verificati daca ati obtinut o compozitie suficient de dulce pentru gustul dumneavoasta si eventual mai adaugati indulcitor dupa gust.
- Tapetati cu hartie de copt o tava preferabil cu dimensiunile de 15×20 cm. Adaugati compozitia in tava si nivelati bine.
- Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit timp de 25 – 30 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.
- Negresa poate fi mai moale la inceput, insa se va intari pe timp ce se raceste.
- Daca doriti glazura, topiti ciocolata si amestecati-o cu untul de cocos, apoi distribuiti compozitia obtinuta uniform deasupra prajiturii.
Numarul de glucide pentru o portie din reteta de negresa cu dovleac pentru diabetici:
- 5 grame glucide.
Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Porridge cu dovleac pentru diabetici.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru Dr. Petrache accesati:
Pentru informatii despre diabet si stil de viata sanatos, va invitam sa va abonati la canalul de YouTube Dr. Petrache: