Negresa cu avocado pentru diabetici

Negresa cu avocado pentru diabetici

| |

Reteta de negresa cu avocado pentru diabetici este ideala pentru un sfarsit de saptamana delicios. Daca aveti pofta de un dulce facut in casa va invitam sa incercati negresa cu avocado pentru diabetici.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de negresa cu avocado pentru diabetici.

Timp de preparare: 15 minute.

Timp de gatire: 25 minute.

Timp de racire: 15 minute.

Timp total: 55 minute.

Numar portii: 16.

Tava patrata: 20 cm latura cu 4 cm adancime.

Ingredientele necesare pentru reteta de negresa cu avocado pentru diabetici:

Pentru pandispan:

  • 220 grame pulpa de avocado;
  • doua oua mari;
  • 100 grame indulcitor din fructul calugarului;
  • trei linguri de ulei de cocos;
  • 50 grame faina de migdale;
  • 40 grame cacao;
  • doua linguri unt de migdale;
  • jumatate de lingurita de praf de copt;
  • putina sare;
  • jumatate de cana de chipsuri de ciocolata fara zahar sau ciocolata neagra cu 90% cacao.

Pentru glazura:

  • 220 grame pulpa de avocado;
  • 43 grame cacao pudra;
  • 50 grame indulcitor din fructul calugarului;
  • o lingura unt sau ulei de cocos;
  • un sfert de lingurita de esenta de vanilie;
  • putina sare.

Modul de preparare pentru reteta de negresa cu avocado pentru diabetici:

  1. Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius sau 160 grade Celsius cu ventilator.
  2. Topiti chipsurile de ciocolata la bain-marie.
  3. Puneti intr-un blender toate ingredientele pentru pandispan, inclusiv ciocolata topita si mixati pana cand obtineti o compozitie omogena.
  4. Tapetati o tava cu hartie de copt si adaugati compozitia. Nivelati cu ajutorul unei spatule.
  5. Coaceti in cuptorul preincalzit timp de 25 – 28 de minute. Lasati prajitura sa se raceasca circa 15 minute in cuptor, apoi scoateti-o si lasati-o la temperatura camerei.
  6. In timp ce pandispanul se coace in cuptor preparati glazura astfel: adaugati toate ingredientele pentru glazura listate anterior intr-un blender si mixati pana la omogenizare. Daca doriti sa fie mai dulce adaugati mai mult indulcitor.
  7. Adaugati glazura deasupra pandispanului racit si nivelati uniform cu ajutorul unei spatule.
  8. Taiati prajitura in 16 portii egale.
  9. O puteti pastra la frigider timp de 5 zile.

Valori nutritionale pentru o portie din reteta de negresa cu avocado pentru diabetici:

  • calorii: 173.4 kcal;
  • glucide: 10 grame;
  • proteine: 4 grame;
  • grasimi: 13 grame.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Chiftele italienesti pentru diabetici.

Nu uitati sa va abonati la NewsLetter-ul nostru si sa dati Like paginii de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet accesati canalul de YouTube: Dr. Daniela Petrache.

Pentru articole la zi despre diabet si nutritie accesati blogul dedicat: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *