Omleta cu branza si spanac pentru diabetici va deveni unul din felurile dumneavoastra preferate. Un mic dejun delicios si perfect echilibrat este modul cel mai bun de a incepe o zi.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de omleta cu branza si spanac pentru diabetici.
Timp de preparare: trei minute.
Timp de coacere: cinci minute.
Portii: una.
Ingredientele necesare pentru reteta de omleta cu branza si spanac pentru diabetici:
- doua oua mari;
- o lingura lapte de vaca;
- o cana spanac baby;
- trei linguri branza cottage;
- sare si piper dupa gust.
Modul de preparare pentru reteta de omleta cu branza si spanac pentru diabetici:
- Puneti ouale si laptele intr-un bol. Condimentati cu sare si piper dupa gust. Amestecati bine pana la completa omogenizare.
- Incalziti o tigaie neaderenta la foc mediu.
- Cand tigaia s-a incalzit adaugati spanacul baby si lasati-l sa se gateasca timp de circa 30 de secunde.
- Cand spanacul este gata adaugati oul si inclinati tigaia in asa fel incat oul sa acopere intregul vas.
- Cu ajutorul unei spatule indepartati usor marginile omletei de tigaie in asa fel incat sa lasati loc pentru oul negatit sa se gateasca. Gatiti omleta timp de 2 minute la foc mediu.
- Indepartati apoi tigaia de pe aragaz, distribuiti branza cottage peste o jumatate din omleta.
- Impaturiti branza cu cealalta jumatate de omleta si serviti cu legume proaspete.
Valori nutritionale pentru reteta de omleta cu branza si spanac pentru diabetici:
- calorii: 282 kcal;
- glucide: 5 grame;
- proteine: 20 grame;
- grasimi: 20 grame.
Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Briose din ou pentru micul dejun.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru Dr. Petrache accesati:
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube: Dr. Petrache.
Pentru cele mai complete si corecte informatii accesati blogul partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.
Mulțumesc mult, doamna doctor, pentru rețetele pe care ni-le prezentați!