Cotlet de porc in sos de rosii pentru diabetici

Cotlet de porc in sos de rosii pentru diabetici

| |

Astazi continuam cu o noua reteta din cele zece propuneri de cina pentru diabetici si anume cotlet de porc in sos de rosii. Reteta se prepara usor, este gustoasa si sigura pentru glicemie.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de cotlet de porc in sos de rosii pentru diabetici.

Timp de preparare: cinci minute.

Timp de gatire: 25 minute.

Timp total: 30 minute.

Numar portii: patru.

Ingredientele necesare pentru reteta de cotlet de porc in sos de rosii pentru diabetici:

  • patru cotlete de porc groase fara os;
  • o ceapa mica;
  • patru catei de usturoi;
  • 800 grame rosii taiate in cubulete;
  • 150 grame mozzarella;
  • sare, piper, paprika, oregano uscat;
  • spray pentru gatit.

Modul de preparare pentru reteta de cotlet de porc in sos de rosii pentru diabetici:

  1. Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
  2. Curatati ceapa si usturoiul, apoi taiati-le in feliute subtiri.
  3. Daca exista grasime pe carnea de cotlet, indepartati-o inainte de a incepe pregatirea carnii.
  4. Condimentati carnea dupa gust cu sare si piper.
  5. Stropiti o tigaie cu spray de gatit si prajiti carnea la temperatura medie timp de doua minute pe fiecare parte sau pana cand capata o culoare maronie.
  6. Dupa ce sunt gata, asezati cotletele intr-o tava de friptura.
  7. In tigaia in care ati prajit cotletul adaugati ceapa si usturoiul. Caliti legumele timp de un minut, apoi adaugati rosiile taiate cubulete si condimentati dupa gust cu sare, piper, paprika si oregano uscat. Continuati calirea pentru inca doua minute.
  8. Turnati amestecul de legume deasupra cotletelor de porc.
  9. Dati mozzarella pe razatoarea mare si distribuiti-o deasupra preparatului inainte de a-l introduce la cuptor.
  10. Coaceti preparatul in cuptorul preincalzit timp de 20 de minute.
  11. Lasati cotletele sa se odihneasca la temperatura camerei circa cinci minute dupa ce le-ati scos din cuptor.

Valori nutritionale pentru o portie din reteta de cotlet de porc in sos de rosii pentru diabetici:

  • calorii: 444.5 kcal;
  • glucide: 20 grame;
  • proteine: 45 grame;
  • lipide: 20 grame.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Sorbet cu lamaie pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Ai un restaurant si doresti sa treci in meniu si valorile nutritionale? Ai un blog culinar si vrei sa treci in detalii si valorile nutritionale? Specialistul nostru te poate ajuta, trimite mail la doctor@retetediabetici.ro si totul se va rezolva!

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube: Dr. Petrache.

Pofta buna!

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *