Meniu pentru guta sau hiperuricemie
Astazi va prezentam un exemplu de meniu pentru guta sau hiperuricemie. Guta este o afectiune inflamatorie ce afecteaza articulatiile mici si se caracterizeaza prin hiperuricemie cronica.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza un meniu pentru guta sau hiperuricemie. Urmand o dieta specifica veti reusi sa reduceti atat nivelul acidului uric, cat si frecventa atacurilor de guta.
Meniu pentru guta sau hiperuricemie:
Luni:
- mic dejun: 30 grame ovaz cu 125 ml iaurt grecesc cu 30 grame afine;
- pranz: salata de quinoa cu un ou fiert tare si legume proaspete la alegere;
- cina: 100 grame paste cu 50 grame piept de pui la gratar, broccoli, ardei gras verde si 80 grame branza feta.
Marti:
- mic dejun: smoothie din 70 grame afine, 15 grame spanac, 60 ml iaurt grecesc, 60 ml lapte 1,5% grasime;
- pranz: 40 grame paine cu un ou fiert tare si salata din legume proaspete la alegere;
- cina: 100 grame piept de pui la gratar cu 50 grame orez brun fiert la abur cu salata din legume proaspete la alegere.
Miercuri:
- mic dejun: amestec lasat peste noapte din 30 grame ovaz cu 60 ml iaurt grecesc cu 80 ml lapte 1.5% grasime cu 15 grame seminte de chia cu 30 grame afine si o esenta de vanilie;
- pranz: 100 grame mancare de mazare fara carne;
- cina: 100 grame somon fiert la abur cu asparagus si rosii cherry.
Joi:
- mic dejun: amestec lasat peste noapte din 30 grame seminte de chia cu 240 ml iaurt grecesc cu o esenta de vanilie si fructe proaspete feliate la alegere;
- pranz: 100 grame somon la cuptor cu salata din legume proaspete la alegere;
- cina: salata din quinoa, spanac, vinete pe gratar si 80 grame branza feta.
Vineri:
- mic dejun: un croissant cu unt cu 50 grame capsune;
- pranz: 40 grame paine cu un ou fiert tare si salata din legume la alegere;
- cina: 50 grame branza tofu pe gratar cu legume proaspete la alegere si 50 grame orez brun.
Sambata:
- mic dejun: frittata cu ciuperci si zucchini;
- pranz: 50 grame branza tofu la gratar cu legume proaspete la alegere si 50 grame orez brun;
- cina: 100 grame piept de pui la gratar cu salata din legume proaspete la alegere.
Duminica:
- mic dejun: 50 grame branza cu 100 grame rosii si 40 grame paine;
- pranz: 100 grame mancare de mazare cu salata de varza;
- cina: 200 grame piure de spanac.
Daca doriti sa slabiti aveti un exemplu de meniu aici: Meniul 1400 kcal.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Despre alimentatia in guta a vorbit Dr. Petrache in tutorialul de aici: Alimentatia benefica in guta .
Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:
Pentru articole documentate si interesante va invitam sa vizitati blog-ul nostru partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.