Meniul pentru guta sau hiperuricemie

Meniu pentru guta sau hiperuricemie

Astazi va prezentam un exemplu de meniu pentru guta sau hiperuricemie. Guta este o afectiune inflamatorie ce afecteaza articulatiile mici si se caracterizeaza prin hiperuricemie cronica.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza un meniu pentru guta sau hiperuricemie. Urmand o dieta specifica veti reusi sa reduceti atat nivelul acidului uric, cat si frecventa atacurilor de guta.

Meniu pentru guta sau hiperuricemie:

Luni:

  • mic dejun: 30 grame ovaz cu 125 ml iaurt grecesc cu 30 grame afine;
  • pranz: salata de quinoa cu un ou fiert tare si legume proaspete la alegere;
  • cina: 100 grame paste cu 50 grame piept de pui la gratar, broccoli, ardei gras verde si 80 grame branza feta.

Marti:

  • mic dejun: smoothie din 70 grame afine, 15 grame spanac, 60 ml iaurt grecesc, 60 ml lapte 1,5% grasime;
  • pranz: 40 grame paine cu un ou fiert tare si salata din legume proaspete la alegere;
  • cina: 100 grame piept de pui la gratar cu 50 grame orez brun fiert la abur cu salata din legume proaspete la alegere.

Miercuri:

  • mic dejun: amestec lasat peste noapte din 30 grame ovaz cu 60 ml iaurt grecesc cu 80 ml lapte 1.5% grasime cu 15 grame seminte de chia cu 30 grame afine si o esenta de vanilie;
  • pranz: 100 grame mancare de mazare fara carne;
  • cina: 100 grame somon fiert la abur cu asparagus si rosii cherry.

Joi:

  • mic dejun: amestec lasat peste noapte din 30 grame seminte de chia cu 240 ml iaurt grecesc cu o esenta de vanilie si fructe proaspete feliate la alegere;
  • pranz: 100 grame somon la cuptor cu salata din legume proaspete la alegere;
  • cina: salata din quinoa, spanac, vinete pe gratar si 80 grame branza feta.

Vineri:

  • mic dejun: un croissant cu unt cu 50 grame capsune;
  • pranz: 40 grame paine cu un ou fiert tare si salata din legume la alegere;
  • cina: 50 grame branza tofu pe gratar cu legume proaspete la alegere si 50 grame orez brun.

Sambata:

  • mic dejun: frittata cu ciuperci si zucchini;
  • pranz: 50 grame branza tofu la gratar cu legume proaspete la alegere si 50 grame orez brun;
  • cina: 100 grame piept de pui la gratar cu salata din legume proaspete la alegere.

Duminica:

  • mic dejun: 50 grame branza cu 100 grame rosii si 40 grame paine;
  • pranz: 100 grame mancare de mazare cu salata de varza;
  • cina: 200 grame piure de spanac.

Daca doriti sa slabiti aveti un exemplu de meniu aici: Meniul 1400 kcal.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Despre alimentatia in guta a vorbit Dr. Petrache in tutorialul de aici: Alimentatia benefica in guta .

Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:

Pentru articole documentate si interesante va invitam sa vizitati blog-ul nostru partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *