Supa crema de morcovi

Supa crema de morcovi

|

Retete pentru diabetici va propune pentru pranz o supa crema de morcovi delicioasa. Supa crema de morcovi este potrivita atat pentru diabetici, avand doar 27 grame de glucide, cat si pentru cei care au probleme cu colesterolul si cu functia renala.

In cele ce urmeaza retete pentru diabetici va ajuta cu ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru supa crema de morcovi.

Ingredientele necesare pentru supa crema de morcovi:

  • 400 grame morcovi;
  • 300 ml suc proaspat stors de la o portocala;
  • 250 ml suc proaspat de caise;
  • 60 ml suc de lamaie.

Modul de preparare pentru supa crema de morcovi:

  1. Curatati morcovii si spalati-i bine.
  2. Puneti morcovii la fiert in abur sau in apa.
  3. Fierbeti morcovii pana se inmoaie.
  4. Cand sunt gata lasati-i sa se scurga bine daca i-ati fiert in apa si pasati-i cu ajutorul blender-ului.
  5. Cand morcovul este bine pasat, adaugati treptat sucul de portocala proaspat stors, sucul de caise si sucul de lamaie.
  6. Serviti preparatul rece sau la temperatura camerei.
  7. Pentru un plus de gust puteti adauga 10 ml de smantana slaba.

Valori nutritionale pentru o portie de circa 200 ml, fara adaos de smantana:

  • calorii: 125.2 kcal;
  • grasimi: 1 gram;
  • proteine: 2 grame;
  • glucide: 27 grame.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Salata de cartofi cu tarhon.

Nu uitati sa ne dati Like pe pagina de FaceBook.

Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos puteti urmari canalul medicului nostru colaborator: Dr. Petrache.

Pentru cele mai noi informatii despre diabet si nutritie, vizitati blogul partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *