Salata de cartofi cu tarhon
Retete pentru diabetici va propune azi salata de cartofi cu tarhon. O portie are 200 de grame si contine 35 grame de glucide. Salata de cartofi cu tarhon este potrivita pentru pranz, nu va recomandam consumul de cartofi la cina.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru o portie.
Ingrediente pentru salata de cartofi cu tarhon:
- un kilogram de cartofi albi sau rosi nefainosi;
- un galbenus;
- 5 grame mustar sau circa o lingurita;
- 30 ml ulei de porumb;
- 10 ml zeama de lamaie proaspat stoarsa;
- sare si piper;
- o legatura de patrunjel;
- o legatura de marar;
- cateva frunze de tarhon.
Mod de preparare pentru salata de cartofi cu tarhon:
- Tocati marunt patrunjelul si mararul dupa ce ati spalat si scurs bine ambele legaturi.
- Spalati cartofii si puneti-i la fiert cu putina sare.
- Bateti mustarul cu galbenusul, uleiul si zeama de lamaie pana cand se formeaza o compozitie asemanatoare maionezei.
- Cand cartofii s-au fiert, ii lasati sa se raceasca bine, apoi ii curatati si ii taiati ca pentru salata orientala.
- Adaugati maioneza realizata anterior peste cartofii raciti si presarati deasupra patrunjelul, mararul si frunzele de tarhon tocate marunt.
- Amestecati bine si potriviti dupa gust de sare si piper.
- Se serveste imediat, iar daca mai ramane se pastreaza la frigider.
Valori nutritionale pentru o portie de circa 200 grame de salata de cartofi cu tarhon:
- calorii: 343.8 kcal;
- glucide: 35 grame;
- grasimi: 19 grame;
- proteine: 8 grame.
Incercati si reteta noastra de: Pateu pacalit.
Nu uitati sa ne dati Like pe pagina noastra de FaceBook.
Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos puteti urmari canalul medicului nostru colaborator: Dr. Petrache.
Informati-va corect despre diabetul zaharat de pe blogul numarul unu dedicat acestei afectiuni: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.