Supa cu ciuperci si cereale
Retete pentru diabetici va propune pentru un pranz savuros reteta de supa cu ciuperci si cereale. Bogata in fibre si saraca in glucide supa cu ciuperci si cereale reprezinta o varianta usoara pentru masa de pranz.
In cele ce urmeaza retete pentru diabetici va prezinta ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru o portie de circa 200 ml.
Timp de preparare: 15 minute.
Timp de fierbere: 1 ora si 45 minute.
Ingrediente necesare pentru supa cu ciuperci si cereale:
- 100 grame ciuperci champignon;
- 20 grame cereale;
- o ceapa rosie;
- 10 grame faina integrala;
- 10 ml ulei de porumb;
- 100 ml lapte 1,5%;
- sare si piper dupa gust.
Mod de preparare pentru supa cu ciuperci si cereale:
- Se spala bine ciupercile si se lasa la scurs.
- Ceapa se taie marunt.
- Se pun la fiert timp de aproximativ o ora: ciupercile si cerealele. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Nu dati focul foarte tare, lasati-l mai domol.
- In timp ce fierb ciupercile si cerealele, se caleste ceapa tocata marunt cu ajutorul uleiului de porumb incins bine.
- Ceapa rumenita se adauga in oala cu ciuperci si se mai fierbe alaturi de acestea inca treizeci de minute.
- Separat se amesteca laptele cu faina integrala si se adauga in supa.
- Se mai fierbe compozitia inca 2 – 3 minute.
Valori nutritionale pentru o portie de circa 200 ml din supa cu ciuperci si cereale:
- calorii: 115.2 kcal;
- proteine: 2 grame;
- glucide: 11 grame;
- grasimi: 7 grame.
Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Supa crema de morcovi.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos puteti urmari canalul medicului nostru colaborator: Dr. Petrache.
Pentru cele mai noi informatii despre diabet si nutritie, vizitati blogul partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.