Retete pentru diabetici va propune pentru un pranz savuros reteta de supa cu ciuperci si cereale. Bogata in fibre si saraca in glucide supa cu ciuperci si cereale reprezinta o varianta usoara pentru masa de pranz.
In cele ce urmeaza retete pentru diabetici va prezinta ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru o portie de circa 200 ml.
Timp de preparare: 15 minute.
Timp de fierbere: 1 ora si 45 minute.
Ingrediente necesare pentru supa cu ciuperci si cereale:
- 100 grame ciuperci champignon;
- 20 grame cereale;
- o ceapa rosie;
- 10 grame faina integrala;
- 10 ml ulei de porumb;
- 100 ml lapte 1,5%;
- sare si piper dupa gust.
Mod de preparare pentru supa cu ciuperci si cereale:
- Se spala bine ciupercile si se lasa la scurs.
- Ceapa se taie marunt.
- Se pun la fiert timp de aproximativ o ora: ciupercile si cerealele. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Nu dati focul foarte tare, lasati-l mai domol.
- In timp ce fierb ciupercile si cerealele, se caleste ceapa tocata marunt cu ajutorul uleiului de porumb incins bine.
- Ceapa rumenita se adauga in oala cu ciuperci si se mai fierbe alaturi de acestea inca treizeci de minute.
- Separat se amesteca laptele cu faina integrala si se adauga in supa.
- Se mai fierbe compozitia inca 2 – 3 minute.
Valori nutritionale pentru o portie de circa 200 ml din supa cu ciuperci si cereale:
- calorii: 115.2 kcal;
- proteine: 2 grame;
- glucide: 11 grame;
- grasimi: 7 grame.
Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Supa crema de morcovi.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos puteti urmari canalul medicului nostru colaborator: Dr. Petrache.
Pentru cele mai noi informatii despre diabet si nutritie, vizitati blogul partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.