Supa crema de mazare cu parmezan si crutoane

Supa crema de mazare cu parmezan si crutoane

Supa crema de mazare cu parmezan si crutoane contine 31 carbohidrati pentru o portie si o puteti servi atat la pranz, cat si la cina. Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza tot ceea ce trebuie sa stiti despre supa crema de mazare, incepand cu ingredientele si terminand cu valorile nutritionale.

Numar de portii: 5 portii.

Timp de pregatire: 15 minute.

Timp de gatire: 30 minute.

Timp total: 45 minute.

Ingrediente pentru supa crema de mazare cu parmezan si crutoane:

  • un litru de apa plata;
  • 400 grame mazare verde proaspata sau congelata rapid;
  • cinci cartofi mici (circa 220 grame);
  • o ceapa medie;
  • un catel mare de usturoi;
  • 5 – 6 frunze de menta;
  • o mana de patrunjel;
  • o lingurita de sare.

Ingrediente pentru crutoane cu unt:

  • 6 felii paine de secara;
  • 30 grame unt;
  • o crenguta de rozmarin;
  • un catel de usturoi.

Ingrediente pentru decor:

  • 60 grame parmezan;
  • o lingurita ulei de masline pentru fiecare portie;
  • frunze de menta.

Mod de preparare pentru supa crema de mazare cu parmezan si crutoane:

  1. Taiati ceapa cubulete si puneti-o intr-o cratita cu apa la foc mediu. Intre timp taiati cartofii cubulete. Cand apa incepe sa fiarba, adaugati-i peste ceapa impreuna cu usturoiul si sarea.
  2. Cand cartofii sunt aproape gatiti, adaugati mazarea impreuna cu frunzele de menta. Fierbeti mazarea circa 5 – 7 minute sau pana ce se inmoaie putin (nu tineti mazarea la foc prea mult, deoarece nu o sa aiba acea culoare frumoasa verde aprins).
  3. Puneti legumele in blender impreuna cu supa fierbinte si cu patrunjelul proaspat, acoperiti cu capacul si mixati pana obtineti un piure fin.
  4. Taiati painea in cuburi de circa 1 – 2 cm.
  5. Puneti tigaia la foc mediu, adaugati in ea untul, rozmarinul si usturoiul maruntit. Lasati untul sa se topeasca un pic, dupa care adaugati painea taiata cubulete. Amestecati din cand in cand timp de 5 minute sau pana ce painea obtine o culoare aurie. Scoateti cubuletele de paine din tigaie.
  6. Turnati supa in boluri si puneti crutoanele cu unt deasupra, radeti putin parmezan si decorati cu cateva frunzulite de menta. Stropiti cu putin ulei de masline.

Valori nutritionale pentru o portie:

  • calorii: 333 kcalorii;
  • proteine: 12 grame;
  • carbohidrati: 30 grame;
  • grasimi: 15 grame;
  • grasimi saturate: 6 grame;
  • fibre: 7 grame.

Incercati si reteta noastra de: Salata de naut cu spanac.

Nu uitati sa dati Like paginii de FaceBook.

Pofta buna!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *