Mancare de varza cu pulpe de pui

Mancare de varza cu pulpe de pui

Reteta pentru diabetici de mancare de varza cu pulpe de pui contine 30 grame de carbohidrati si este potrivita atat pentru pranz, cat si pentru cina.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare, dar si valorile nutritionale pentru o portie.

Numar de portii: 6 portii.

Timp de pregatire: 30 minute.

Timp de gatire: 40 minute.

Timp total: 70 minute.

Ingrediente necesare pentru mancare de varza cu pulpe de pui:

  • o varza medie cruda;
  • sase pulpe de pui dezosate (circa 90 grame fiecare);
  • sase rosii mari;
  • 150 – 200 ml suc de rosii;
  • un ardei iute;
  • jumatate de ardei gras rosu;
  • doua cepe;
  • sare si piper.

Mod de preparare pentru mancare de varza cu pulpe de pui:

  1. Rumeniti pulpele intr-o tigaie antiaderenta acoperita cu capac, circa 15 minute.
  2. Adaugati ceapa, ardeiul gras si ardeiul iute, toate tocate marunt si 2 – 3 linguri de apa.
  3. Lasati pe foc alte zece minute, amestecand din cand in cand.
  4. Intre timp tocati varza marunt si amestecati bine intr-un vas incapator, cu putina sare, pentru a lasa apa.
  5. Transferati carnea si legumele intr-un vas potrivit pentru cuptor, adaugati varza, sucul de rosii si rosiile taiate cuburi (sau puteti folosi o conserva de rosii), condimentati cu piper din belsug si lasati pe foc inca 5 – 10 minute.
  6. Dati la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru circa 40 de minute.
  7. Se serveste calda alaturi de paine proaspat rumenita, doua felii (circa 60 grame) pentru fiecare portie.

Valori nutritionale:

  • calorii: 335.5 kcal;
  • proteine: 35 grame;
  • carbohidrati: 30 grame;
  • grasimi: 8 grame.

Incercati si reteta noastra de: Lapte cu fulgi si fructe.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos puteti urmari canalul medicului nostru colaborator: Dr. Petrache.

Pentru cele mai noi informatii despre diabet si nutritie, vizitati blogul partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *