Salata de couscous cu ton

Salata de couscous cu ton

Salata de couscous cu ton este o salata potrivita pentru persoanele ce sufera de diabet zaharat. Aveti in cele ce urmeaza tot ce trebuie sa stiti pentru a va pregati un pranz copios: ingredientele necesare, modul pregatire si cel mai important valorile nutritionale.

Numar de portii: patru.

Timp de pregatire: 30 de minute.

Timp de gatire: 15 minute.

Timp total: 30 minute.

Ingredientele necesare pentru salata de couscous cu ton:

  • doua conserve cu ton file in suc propriu de circa 400 grame;
  • 200 grame couscous;
  • o lingurita mica rasa de sare;
  • patru linguri ulei de masline;
  • un morcov mare;
  • 125 grame mazare;
  • 10 – 12 masline verzi fara samburi;
  • 6 – 7 rosii cherry;
  • 6 – 7 frunze mari busuioc proaspat;
  • sare si piper dupa gust;
  • o lingurita suc de lamaie;
  • una – doua feliute de ardei iute proaspat/un ardei mic iute uscat.

Mod de preparare salata de couscous cu ton:

  1. Preparati couscous-ul conform instructionilor de pe ambalaj. Dupa ce se absoarbe apa, adauga uleiul de masline, iar cu furculita amestecati couscous-ul pana se separa, bob cu bob si lasati-l la racit.
  2. Fierbeti mazarea sase – sapte minute in apa clocotita in prealabil cu o lingurita de sare, apoi scurgeti-o de lichid si lasati-o la racit sau folositi mazare din borcan.
  3. Fierbeti morcovul, curatat si taiat sferturi, circa zece – doisprezece minute. Cand este inca putin crocant, scoateti-l din apa cu o paleta si raciti-l sub jet de apa rece.
  4. Taiati rosiile cubulete.
  5. Spalati maslinele si tamponati-le cu hartie de bucatarie absorbanta, pentru a elimina excesul de sare si ulei, apoi taiati-le in feliute potrivite.
  6. Peste couscous-ul rece adaugati tonul, bine scurs de lichid, mazarea rece, morcovul, rosiile, maslinele, sucul de lamaie, busuiocul taiat marunt si potriviti cu sare, piper si dupa gust cu ardei iute. Amestecati totul pana se omogenizeaza. Se serveste pe loc sau se pastreaza pana a doua zi la frigider.

Valori nutritionale pentru o portie:

  • calorii: 418 kcal;
  • proteine: 30 grame;
  • carbohidrati: 40 grame;
  • grasimi: 15 grame.

Incercati si reteta noastra de: Orez cu lapte.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos puteti urmari canalul medicului nostru colaborator: Dr. Petrache.

Pentru cele mai noi informatii despre diabet si nutritie, vizitati blogul partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *