Lipie cu legume si cascaval

Lipie cu legume si cascaval

Reteta pentru diabetici de astazi este cea de lipie cu legume si cascaval. Reteta este potrivita atat pentru un pranz usor, cat si pentru cina. Aveti in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare, dar si valorile nutritionale pentru o portie.

Numar de portii: doua portii.

Timp de pregatire: zece minute.

Timp de gatire: cincisprezece minute.

Timp total: douazeci si cinci de minute.

Ingrediente pentru lipie cu legume si cascaval:

  • doua lipii integrale;
  • 100 grame branza la alegere: Emmentaler, Cheddar, cascaval;
  • doi ardei grasi;
  • doua bucati ceapa verde;
  • opt rosii cherry;
  • 100 grame porumb boabe din conserva;
  • ardei iute optional;
  • sare si piper.

Mod de preparare pentru lipie cu legume si cascaval:

  1. Radeti branza, spalati si curatati legumele, apoi taiatile in cuburi mici.
  2. Taiati rosiile jumatati si feliati-le.
  3. Curatati ceapa verde si taiati inclusiv frunzele verzi.
  4. Incalziti tigaia antiaderenta, iar apoi puneti lipia la incalzit. Dupa 10 secunde intoarceti lipia pe cealalta parte si repetati procedeul de cateva ori, pana se rumeneste.
  5. Presarati jumatate din cantitatea de branza peste lipie si apoi adaugati restul ingredientelor.
  6. Lasati tigaia acoperita la foc mic.
  7. Cand branza s-a topi, folosind o spatula, intoarceti o parte a lipiei peste cealalta jumatate, ca la omleta.
  8. Luati de pe foc lipia si taiati-o in 3 – 4 triunghiuri.
  9. Serviti imediat sau pastrati-o pentru a doua zi.

Valori nutritionale pentru o portie:

  • calorii: 465 kcalorii;
  • proteine: 20 grame;
  • carbohidrati: 35 grame;
  • grasimi: 25 grame;
  • grasimi saturate: 11 grame;
  • fibre: 8 grame.

Incercati si reteta noastra de: Omleta cu porumb.

Nu uitati sa ne dati Like pe Facebook.

Pofta buna!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *