Salata cu ardei si pere

Salata cu ardei si pere

|

Retete pentru diabetici va prezinta astazi salata cu ardei si pere. Preparatul contine 40 grame de glucide si 7 grame de proteine.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale.

Ingrediente necesare pentru reteta de salata cu ardei si pere:

  • o salata verde de dimensiune medie;
  • jumatate de telina;
  • un ardei gras rosu;
  • 60 grame nuci;
  • 200 ml suc proaspat stors din grapefruit;
  • zece pere mari;
  • 200 ml iaurt;
  • 10 ml suc de lamaie proaspat stors;
  • un catel de usturoi;
  • sare si piper dupa gust.

Mod de preparare pentru reteta de salata cu ardei si pere:

  1. Spalati bine laptuca si rupeti-o cu mana in bucati mici, apoi adaugati-o intr-un bol.
  2. Dati telina prin razatoarea mica.
  3. Taiati ardeiul gras rosu fideluta.
  4. Maruntiti bine nucile.
  5. Decojiti perele si taiati-le felii.
  6. Amestecati laptuca cu telina, ardeiul, nucile, sucul de grapefruit si perele.
  7. Preparati intr-un bol separat sosul din cele 200 ml iaurt, sucul de lamaie si usturoiul.
  8. Condimentati dupa gust.
  9. Cand sosul este bine omogenizat adaugati-l peste amestecul de laptuca, telina, ardei, nuci, pere si suc de grapefruit.
  10. Serviti salata de indata ce ati pregatit-o.

Valori nutritionale pentru o portie de circa 150 grame din reteta de salata cu ardei si pere:

  • calorii: 296.7 kcal;
  • grasime: 12 grame;
  • proteine: 7 grame;
  • glucide: 40 grame.

Incercati si reteta noasta de: Salata de broccoli si cartofi cu masline picante.

Nu uitati sa ne dati Like si pe pagina noastra de FaceBook.

Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos puteti urmari canalul medicului nostru colaborator: Dr. Petrache.

Deasemenea pentru mai multe informatii despre diabetul zaharat urmariti blogul: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *