Retete pentru diabetici va propune azi salata de broccoli si cartofi cu masline picante. Reteta propusa de noi contine 44 grame carbohidrati se reprezinta o varianta perfecta pentru pranz sau cina.
Numar de portii: 3 portii.
Timp de pregatire: 10 minute.
Timp de gatire: 30 minute.
Timp total: 40 minute.
Ingredientele necesare pentru salata de broccoli si cartofi cu masline picante:
- un broccoli mai mare;
- patru cartofi rosii sau albi nefainosi (circa 160 g cartoful);
- 15 masline verzi picante;
- 3 – 4 bucati de gogosar in otet;
- trei catei de usturoi;
- 60 grame branza feta;
- sare si piper;
- trei linguri ulei de masline;
- otet sau o lamaie.
Modul de preparare pentru salata de broccoli cu cartofi si masline picante:
- Spalati cartofii si apoi puneti-i la fiert in coaja. Broccoli se separa buchetele si se prepara de preferat la abur pentru a-si pastra textura ferma.
- Lasati cartofii, odata fierti, la racit, apoi curatati-i de coaja si taiati-i cubulete. Amestecati apoi intr-un bol cartofii cu buchetelele de broccoli, alaturi de maslinele fara samburi, taiate rondele. Taiati gogosarii felii si adaugati-i in salata.
- Preparati sosul separat: amestecati uleiul de masline, sucul de lamaie sau otetul dupa preferinta, piperul proaspat rasnit, un praf de sare si usturoiul zdrobit cu presa. Amestecati toate aromele cu furculita, usor.
- Framantati branza feta peste legume. La final adaugati sosul si amestecati pentru a parfuma toate ingredientele.
- Se serveste salata calda.
Valori nutritionale:
- calorii: 425 kcalorii;
- proteine: 9 grame;
- carbohidrati: 45 grame;
- grasimi: 20 grame;
- grasimi saturate: 5,3 grame;
- fibre: 8 grame.
Sfat: Incercati si reteta pentru diabetici: Mancare de varza cu pulpe de pui.
Urmariti si blog-ul medicului nostru: Dr. Petrache.