Turta dulce pentru diabetici

Turta dulce pentru diabetici

| | | | |

Sezonul o cere si este disponibila peste tot, insa de cele mai multe ori contine zahar. Iata astazi o reteta de turta dulce pentru diabetici ce nu contine zahar.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si numarul total de glucide pentru reteta de turta dulce pentru diabetici.

Timp de preparare: 15 minute.

Timp de gatire: 10 minute.

Timp de racire: 15 minute.

Timp total: 40 minute.

Numar portii: 25.

Ingredientele necesare pentru reteta de turta dulce pentru diabetici:

  • 200 grame alune macinate;
  • 100 grame faina de migdale;
  • 60 grame indulcitor;
  • o lingurita bicarbonat de sodiu;
  • 2,5 lingurite ghimbir pudra;
  • jumatate lingurita nucsoara;
  • 75 grame unt moale;
  • un albus.

Pentru glazura:

  • jumatate de cana indulcitor;
  • o lingura si jumatate de apa.

Modul de preparare pentru reteta de turta dulce pentru diabetici:

  1. Amestecati pana la omogenizare intr-un bol toate ingredientele uscate: alunele macinate, faina de migdale, indulcitorul, bicarbonatul de sodiu, ghimbirul pudra si nucsoara.
  2. Adaugati untul inmuiat si mixati cu ajutorul unui mixer electric pana cand obtineti o compozitie omogena.
  3. Intr-un alt bol bateti bine albusurile pana obtineti o spuma ferma.
  4. Inglobati spuma de albus in compozitia de unt si ingrediente uscate preparata anterior.
  5. Impartiti aluatul in doua parti egale si intindeti-l cu ajutorul unui facalet, apoi introduceti-l la frigider timp de 15 minute. Acesta este un pas extrem de important. Aluatul trebuie sa fie rece atat pentru a nu se lipi de forma de turta dulce, cat si pentru a putea fi transferat in tava de copt.
  6. Preincalziti cuptorul la 160 de grade Celsius cu ventilator sau 180 de grade Celsius fara ventilator.
  7. Tapetati o tava cu hartie de copt.
  8. Scoateti aluatul din frigider si taiati-l in formele dorite, apoi adaugati-l in tava tapetata.
  9. Coaceti in cuptorul preincalzit timp de 10 – 12 minute.
  10. Pentru a prepara glazura amestecati ingredientele si decorati asa cum va doriti. Lasati glazura sa se intareasca inainte de a degusta turta dulce.

Glucide totale pentru reteta de turta dulce pentru diabetici:

  • 5 grame.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Prajitura de revelion cu fructe pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube Dr. Petrache:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *