Pandispan cu lamaie pentru diabetici

Pandispan cu lamaie pentru diabetici

Reteta de pandispan cu lamaie pentru diabetici este perfecta pentru o zi de sarbatoare, dar si pentru o zi in care va doriti ceva dulce insa nu vreti sa va dereglati glicemia.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de pandispan cu lamaie pentru diabetici.

Numar de portii: 12.

Timp de preparare: 15 minute.

Timp de gatire: 45 minute.

Timp total: o ora.

Ingrediente necesare pentru reteta de pandispan cu lamaie pentru diabetici:

  • 120 grame unt;
  • cinci oua mari la temperatura camerei;
  • 120 grame iaurt la temperatura camerei;
  • cinci linguri suc de lamaie pe care il obtineti de la circa doua lamai;
  • 200 grame faina de migdale sau migdale macinate;
  • o lingurita coaja de lamaie;
  • 45 grame faina de cocos;
  • trei lingurite de praf de copt;
  • 120 grame de indulcitor din fructul calugarului;
  • putina sare.

Pentru glazura de cocos:

  • 35 grame unt de cocos;
  • jumatate de lingura de ulei de cocos;
  • un sfert de lingurita de extract de vanilie;
  • optional pentru decor: o lingurita de coaja de lamaie (spalati bine lamaia inainte) sau felii de lamaie.

Modul de preparare pentru reteta de pandispan cu lamaie pentru diabetici:

  1. Preincalziti cuptorul la 175 de grade Celsius sau 155 de grade Celsius cu ventilator.
  2. Tapetati o tava cu hartie de copt.
  3. Topiti untul intr-o tigaie sau in cuptorul cu microunde.
  4. Lasati-l sa se raceasca pentru cateva minute.
  5. Separati galbenusurile de albusuri.
  6. Cat untul este caldut adaugati pe rand galbenusurile. Amestecati dupa fiecare galbenus pentru o incorporare buna.
  7. Cand amestecul s-a omogenizat adaugati iaurtul si sucul de lamaie. Mixati bine fie cu o lingura, fie cu un tel, fie cu un mixer. Oricare varianta va este mai la indemana.
  8. Adaugati toate ingredientele uscate (faina de migdale sau migdalele macinate, faina de cocos, praful de copt si indulcitorul din fructul calugarului) intr-un bol si amestecati pana se omogenizeaza.
  9. Peste ingredientele uscate adaugati si o lingurita coaja de lamaie, apoi amestecati bine.
  10. Mixati ingredientele uscate cu amestecul de unt, galbenus, iaurt si suc de lamaie.
  11. Abusurile bateti-le bine cu un praf de sare pana cand obtineti o spuma alba ferma.
  12. Spuma de albus o veti adauga peste amestecul de ingrediente uscate si ingrediente umede realizat anterior. Utilizati o spatula, nu un mixer electric si incorporati usor albusurile, nu va grabiti. Spuma de albus este cea care va ajuta sa aveti un pandispan aerat si pufos.
  13. Adaugati aluatul in tava tapetata. Nivelati compozitia cu o spatula.
  14. Coaceti in cuptorul preincalzit timp de 45 – 50 de minute sau pana capata o culoare aurie si lama cutitului iese curata.
  15. Pentru glazura topiti untul de cocos si uleiul de cocos utilizand metoda bain-marie (intr-un bol de sticla termorezistent, introdus intr-un alt bol cu apa fierbinte, aveti grija sa nu va opariti).
  16. Cand grasimea s-a topit si aveti un amestec omogen, indepartati sursa de caldura (in cazul nostru apa fierbinte) si adaugati extractul de vanilie.
  17. Cand pandispanul s-a racit scoateti-l din tava si adaugati glazura in asa fel incat sa acoperiti toata suprafata prajiturii. Atentie prajitura este foarte fragila si se poate rupe usor atunci cand este calda, tocmai de aceea inainte de a o scoate din tava si a-i adauga glazura ea trebuie sa fie lasata la racit.
  18. Puteti decora pandispanul glazurat cu coaja de lamaie si felii de lamaie dupa preferinta.
  19. Daca va plac semintele de mac, puteti adauga in compozitie o lingura – o lingura jumatate de seminte de mac.

Valori nutritionale pentru intreaga cantitate:

  • calorii: 249.8 kcal;
  • glucide: 7 grame;
  • proteine: 8 grame;
  • lipide: 21 grame.

Incercati si reteta noastra de: Trufe de ciocolata pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru tutoriale despre diabet si nutritie accesati canalul de YouTube: Dr. Daniela Petrache.

Pentru consultatii la medicul nostru colaborator accesati: Clinica Virtuala Dr. Petrache.

Va invitam sa lecturati articole despre diabet si nutritie vizitand blogul nostru partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pentru sprijin si suport va asteptam pe grupul nostru: Despre diabet si nutritie.

Pofta buna!

3 thoughts on “Pandispan cu lamaie pentru diabetici”

    1. Avatar of RetetePentruDiabetici
      RetetePentruDiabetici

      Buna ziua, sunt mai multe magazine online, dati doar o simpla cautare „indulcitor fructul calugarului pret”. Il veti gasi cu siguranta, in eventualitatea in care nu il gasiti, puteti utiliza orice tip de indulcitor granulat. Multa sanatate!

  1. Pingback: Ce sa nu mananci pe stomacul gol - Dr. Daniela Petrache

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continut protejat !!
3 rețete pe săptămână!

3 rețete pe săptămână!

Un e-mail săptămânal cu cele mai gustoase bunătăți pentru diabetici și nu numai.

Va multumim pentru abonare!