Trufe de ciocolata pentru diabetici

Trufe de ciocolata pentru diabetici

|

Reteta de trufe de ciocolata pentru diabetici este sigura si ideala pentru o pofta de dulce de nestavilit.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de trufe de ciocolata pentru diabetici.

Numar de portii: 16.

Timp de preparare: 10 minute.

Timp total: 10 minute.

Ingrediente necesare pentru reteta de trufe de ciocolata pentru diabetici:

  • 170 grame pulpa de avocado;
  • 100 grame ciocolata fara zahar cu 90% cacao;
  • doua linguri de eritritol sau mai mult, dupa gust;
  • putina sare;
  • o lingura cacao.

Mod de preparare pentru reteta de trufe de ciocolata pentru diabetici:

  1. Pulpa de avocado o puneti intr-un bol, adaugati putina sare.
  2. Mixati bine cu o lingura sau cu un blender pana la omogenizare.
  3. Puneti ciocolata la topit impreuna cu eritritolul. Amestecati bine.
  4. Cand ciocolata s-a topit lasati-o sa se raceasca 5 minute, apoi adaugati-o peste piureul de avocado.
  5. Mixati bine, pana obtineti un amestec de culoarea ciocolatei omogen.
  6. Formati trufele cu autorul unei linguri. Trebuie sa aveti 16 bilute de ciocolata.
  7. Adaugati cacaua intr-o farfurie si tavaliti pe rand trufele prin aceasta.

Cum sa topiti ciocolata:

  • La bain-marie: puneti bucatelele de ciocolata intr-un bol. Puneti bolul cu ciocolata intr-un alt bol mai mare cu apa fierbinte. Aveti grija sa nu va opariti cand adaugati bolul cel mic in bolul mare. Caldura generata de apa va face ca ciocolata sa se topeasca. Aveti grija sa amestecati in continuu.
  • La cuptorul cu microunde: Puneti ciocolata intr-un bol si topiti-o in cuptorul cu microunde la temperatura inalta timp de 1 minut. Verificati. Daca nu s-a topit complet amestecati si mai introduceti inca 30 de secunde in cuptorul cu microunde. Repetati adaugand cate 10 secunde pana cand ciocolata este complet topita.

Sugestii pentru aroma:

Puteti consuma trufele asa cum va sunt descrise anterior sau le puteti da cateva arome. Iata cateva sugestii:

  • Aroma de portocala: puteti adauga aroma de portocala peste amestecul de ciocolata si avocado cu ajutorul unei linguri cu extract de portocala sau cu o lingura de coaja de portocala rasa (nu uitati sa spalati bine portocala inainte de a o da pe razatoare).
  • Aroma de alune: aroma de alune se poate incorpora in amestecul de avocado si ciocolata cu ajutorul a doua linguri de unt de arahide si un sfert de cana de migdale sau alune tocate marunt.
  • Alte arome delicioase: o lingura de sirop de artar sau o lingura de extract de menta sau o lingura de extract de cafea sau o lingura de scortisoara Ceylon pudra.

Valori nutritionale pentru o portie de circa 15 grame de trufe de ciocolata pentru diabetici:

  • calorii: 58.9 kcal;
  • proteine: 0.8 grame;
  • grasimi: 5.3 grame;
  • glucide: 2 grame.

Incercati si reteta noastra de: Pizza pepperoni pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru tutoriale video gratuite legate de diabetul zaharat si nutritie accesati canalul de YouTube: Dr. Daniela Petrache.

Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:

Va invitam sa vizitati si blogul dedicat diabetului zaharat aici: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *