Croque Monsieur pentru diabetici
Reteta Croque Monsieur s-a nascut intr-o cafenea pariziana unde sandvisul delicios era servit ca antreu. In timp reteta Croque Monsieur a castigat popularitate si a suferit mai multe modificari. Astazi va prezentam aceasta reteta in varianta prietenoasa pentru diabetici.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta Croque Monsieur.
Numar portii: doua.
Timp de preparare: cinci minute.
Timp de gatire: cincisprezece minute.
Timp total: douazeci minute.
Ingrediente necesare pentru reteta Croque Monsieur:
Pentru aluat:
- 85 grame mozzarella data pe razatoare;
- 50 grame faina din seminte de floarea soarelui sau din susan.
Pentru umplutura:
- 60 grame sunca;
- 50 grame branza Gruyere sau Cheddar feliata sau data pe razatoare;
- o lingurita de mustar Dijon.
Modul de preparare pentru reteta Croque Monsieur:
- Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius sau la 160 grade Celsius cu ventilatie.
- Puneti mozzarella data pe razatoare intr-un bol termorezistent si topiti-o in cuptorul cu microunde timp de 60 de secunde la temperatura inalta.
- Daca nu s-a topit complet, amestecati bine si reintroduceti bolul in cuptorul cu microunde pentru inca 20 de secunde. Repetati in cazul in care branza nu este complet topita. Aveti grija sa nu va ardeti.
- Peste mozzarella topita adaugati treptat intreaga cantitate de faina din seminte de floarea soarelui sau faina de susan. Amestecati bine pana obtineti un aluat omogen.
- Este posibil sa aveti nevoie de maini pentru a forma aluatul. Framantati-l bine si formati-l intr-o bila.
- In cazul in care aluatul se raceste prea mult, introduceti-l din nou in cuptorul cu microunde pentru inca 30 de secunde pentru a se incalzi.
- Dupa ce ati terminat de framantat, rulati aluatul cu ajutorul unui facalet. El trebuie sa fie ca in imaginea de mai jos.
- Puneti sunca pe centru si deasupra ei mustarul Dijon si branza Gruyere sau Cheddar feliata sau data pe razatoare.
- Impaturiti sunca cu partile laterale libere ale aluatului si intoarceti aluatul in asa fel incat sigilarea sa fie dedesubt. Sigilati bine capetele cu o furculita sau prin rularea capetelor.
- Faceti cateva gauri mici in aluat, nu prea mari, caci altfel branza va iesi.
- Puneti sandisul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introduceti-l in cuptorul preincalzit.
- Coaceti Croque Monsieur timp de 12 – 15 minute sau pana cand sandvisul devine auriu.
- Cand e gata taiati-l in doua parti egale si serviti-l cald alaturi de o salata.
Valori nutritionale pentru 100 grame de Croque Monsieur:
- calorii: 433 kcal;
- glucide: 10 grame;
- proteine: 30 grame;
- lipide: 30 grame.
Incercati si reteta noastra de: Pandispan cu lamaie pentru diabetici.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru tutoriale despre diabet si nu numai accesati canalul de YouTube: Dr. Daniela Petrache.
Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:
Pentru articole documentate despre diabetul zaharat si nu numai, vizitati blogul partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.