Covrigi pentru diabetici
Veti savura reteta de covrigi pentru diabetici. In general, din cauza continutului crescut de carbohidrati, diabeticii ocolesc covrigii, astazi va prezentam o reteta potrivita pentru voi.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de covrigi pentru diabetici.
Timp de preparare: 10 minute.
Timp de gatire: 20 minute.
Timp total: 30 minute.
Numar portii: sase.
Ingredientele necesare pentru reteta de covrigi pentru diabetici:
- 180 grame mozzarella data pe razatoare;
- 100 grame faina de migdale sau 125 grame migdale macinate marunt;
- un ou mare batut bine;
- patru linguri cu crema de branza;
- o lingura pudra de psyllium;
- o lingurita praf de copt;
- seminte de mac si de susan.
Mod de preparare pentru reteta de covrigi pentru diabetici:
- Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
- Topiti mozzarella si crema de branza in cuptorul cu microunde sau intr-o tigaie neaderenta.
- Adaugati ingredientele uscate intr-un bol: faina de migdale sau migdalele maruntite, pudra de psyllium si praful de copt.
- Peste ingredientele uscate adaugati oul batut bine si amestecul de branza topit anterior.
- Amestecati bine pana la omogenizare cu ajutorul unei spatule, apoi framantati aluatul format cu ajutorul mainilor.
- Formati o minge mare din aluat si impartiti-o in sase parti egale.
- Rulati fiecare segment pe lung pentru a forma un cilindru. Uniti cele doua capete ale fiecarui cilindru pentru a forma un covrig.
- Tapetati o tava de cuptor cu hartie de copt si asezati covrigii la distanta unul de celalalt.
- Presarati deasupra lor seminte de susan si mac.
- Coaceti covrigii in cuptorul preincalzit timp de douazeci de minute sau pana cand capata o culoare maronie.
Sfaturi suplimentare:
- daca aluatul este lipicios, stropiti-va mainile cu ulei;
- aluatul trebuie sa fie la temperatura camerei atunci cand este introdus in cuptor, in acest fel covrigii nu se vor aplatiza atunci cand se coc;
- covrigii se intaresc pe masura ce se racesc si pot fi reincalziti in cuptorul cu microunde sau in cuptorul clasic.
Valori nutritionale pentru o portie din reteta de covrigi pentru diabetici:
- calorii: 261.5 kcal;
- glucide: 5 grame;
- proteine: 15 grame;
- grasimi: 20 grame.
Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Paine pentru diabetici.
Nu uitati sa va abonati la NewsLetter si sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube: Dr. Petrache.
Avem un blog partener pe care va invitam sa il lecturati: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.