Covrigi pentru diabetici

Covrigi pentru diabetici

| | |

Veti savura reteta de covrigi pentru diabetici. In general, din cauza continutului crescut de carbohidrati, diabeticii ocolesc covrigii, astazi va prezentam o reteta potrivita pentru voi.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de covrigi pentru diabetici.

Timp de preparare: 10 minute.

Timp de gatire: 20 minute.

Timp total: 30 minute.

Numar portii: sase.

Ingredientele necesare pentru reteta de covrigi pentru diabetici:

  • 180 grame mozzarella data pe razatoare;
  • 100 grame faina de migdale sau 125 grame migdale macinate marunt;
  • un ou mare batut bine;
  • patru linguri cu crema de branza;
  • o lingura pudra de psyllium;
  • o lingurita praf de copt;
  • seminte de mac si de susan.

Mod de preparare pentru reteta de covrigi pentru diabetici:

  1. Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
  2. Topiti mozzarella si crema de branza in cuptorul cu microunde sau intr-o tigaie neaderenta.
  3. Adaugati ingredientele uscate intr-un bol: faina de migdale sau migdalele maruntite, pudra de psyllium si praful de copt.
  4. Peste ingredientele uscate adaugati oul batut bine si amestecul de branza topit anterior.
  5. Amestecati bine pana la omogenizare cu ajutorul unei spatule, apoi framantati aluatul format cu ajutorul mainilor.
  6. Formati o minge mare din aluat si impartiti-o in sase parti egale.
  7. Rulati fiecare segment pe lung pentru a forma un cilindru. Uniti cele doua capete ale fiecarui cilindru pentru a forma un covrig.
  8. Tapetati o tava de cuptor cu hartie de copt si asezati covrigii la distanta unul de celalalt.
  9. Presarati deasupra lor seminte de susan si mac.
  10. Coaceti covrigii in cuptorul preincalzit timp de douazeci de minute sau pana cand capata o culoare maronie.

Sfaturi suplimentare:

  • daca aluatul este lipicios, stropiti-va mainile cu ulei;
  • aluatul trebuie sa fie la temperatura camerei atunci cand este introdus in cuptor, in acest fel covrigii nu se vor aplatiza atunci cand se coc;
  • covrigii se intaresc pe masura ce se racesc si pot fi reincalziti in cuptorul cu microunde sau in cuptorul clasic.

Valori nutritionale pentru o portie din reteta de covrigi pentru diabetici:

  • calorii: 261.5 kcal;
  • glucide: 5 grame;
  • proteine: 15 grame;
  • grasimi: 20 grame.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Paine pentru diabetici.

Nu uitati sa va abonati la NewsLetter si sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube: Dr. Petrache.

Avem un blog partener pe care va invitam sa il lecturati: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *