Omleta cu porumb

Omleta cu porumb

Omleta cu porumb reprezinta o reteta potrivita pentru diabetici. Aceasta are un continut echilibrat de carbohidrati si permite mentinerea glicemiei intre tinte.

Numar de portii: doua portii.

Timp de pregatire: 5 – 7 minute.

Timp de gatire: 10 minute.

Timp total: 15 – 17 minute.

Ingrediente pentru omleta cu porumb:

  • doua oua;
  • 100 grame porumb din conserva, fara zahar adaugat;
  • o lingurita unt nesarat;
  • codite de ceapa verde;
  • patru felii de paine din faina integrala (circa 120 grame);
  • 300 grame rosii cherry, castravete, ardei gras sau gogosar;
  • sare, piper si fulgi de ardei iute.

Mod de preparare omleta cu porumb:

  1. Boabele de porumb se lasa la rumenit in tigaia cu o lingurita de unt.
  2. Se bat albusurile cu un varf desare si se incorporeaza galbenusurile amestecand cu o spatula. Se adauga dupa gust piper si fulgii de ardei.
  3. Cand amestecul s-a omogenizat, se adauga boabele de porumb.
  4. Se adauga compozitia intr-o tava care se introduce la cuptor la circa 200 grade Celsius pentru 15 minute.
  5. Intre timp se toaca ceapa verde, aceasta se va presara peste omleta atunci cand aceasta iese din cuptor.
  6. Prajiti painea in toaster si impartiti omleta egal pe fiecare felie de paine.
  7. Puneti langa omleta felii din legumele proaspete mentionate anterior. Ele vor asigura energie prin bogatia de nutrienti si satietate pana la urmatoarea masa.

Valori nutritionale pentru o portie de omleta:

  • calorii: 307 kcalorii;
  • proteine: 16 grame;
  • carbohidrati: 33 grame;
  • grasimi: 10 grame;
  • grasimi saturate: 3 grame.
  • fibre: 7 grame.

Incercati si reteta noastra de: Bilute cu branza si lamaie.

Pentru cele mai noi retete, dati-ne Like pe FaceBook.

Pofta buna!

1 thought on “Omleta cu porumb”

  1. Pingback: Lipie cu legume si cascaval » Retete Diabetici

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *