Omleta cu porumb
Omleta cu porumb reprezinta o reteta potrivita pentru diabetici. Aceasta are un continut echilibrat de carbohidrati si permite mentinerea glicemiei intre tinte.
Numar de portii: doua portii.
Timp de pregatire: 5 – 7 minute.
Timp de gatire: 10 minute.
Timp total: 15 – 17 minute.
Ingrediente pentru omleta cu porumb:
- doua oua;
- 100 grame porumb din conserva, fara zahar adaugat;
- o lingurita unt nesarat;
- codite de ceapa verde;
- patru felii de paine din faina integrala (circa 120 grame);
- 300 grame rosii cherry, castravete, ardei gras sau gogosar;
- sare, piper si fulgi de ardei iute.
Mod de preparare omleta cu porumb:
- Boabele de porumb se lasa la rumenit in tigaia cu o lingurita de unt.
- Se bat albusurile cu un varf desare si se incorporeaza galbenusurile amestecand cu o spatula. Se adauga dupa gust piper si fulgii de ardei.
- Cand amestecul s-a omogenizat, se adauga boabele de porumb.
- Se adauga compozitia intr-o tava care se introduce la cuptor la circa 200 grade Celsius pentru 15 minute.
- Intre timp se toaca ceapa verde, aceasta se va presara peste omleta atunci cand aceasta iese din cuptor.
- Prajiti painea in toaster si impartiti omleta egal pe fiecare felie de paine.
- Puneti langa omleta felii din legumele proaspete mentionate anterior. Ele vor asigura energie prin bogatia de nutrienti si satietate pana la urmatoarea masa.
Valori nutritionale pentru o portie de omleta:
- calorii: 287.6 kcal;
- proteine: 16 grame;
- carbohidrati: 33 grame;
- grasimi: 10 grame.
Incercati si reteta noastra de: Bilute cu branza si lamaie.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos puteti urmari canalul medicului nostru colaborator: Dr. Petrache.
Pentru cele mai noi informatii despre diabet si nutritie, vizitati blogul partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.