Ciocolata alba pentru diabetici

Ciocolata alba pentru diabetici

| |

Continuam in aceasta saptamana cu deserturile si va propunem … ciocolata alba pentru diabetici. Ati citit bine, ciocolata alba pentru diabetici. Nu-i asa ca nu ati mai gustat de foarte mult ciocolata? Acum o puteti face, urmariti reteta de mai jos.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru ciocolata alba pentru diabetici.

Numar de portii: opt.

Timp de preparare: zece minute.

Timp de racire: cincisprezece minute.

Timp total: 25 minute.

Forme: doua tavi pentru ciocolata din silicon.

Ingredientele necesare pentru ciocolata alba pentru diabetici:

  • 85 grame unt de cacao;
  • 60 grame lapte praf;
  • 40 grame eritritol;
  • doua linguri ulei de cocos;
  • o lingurita esenta de vanilie;
  • putina sare.

Mod de preparare pentru ciocolata alba pentru diabetici:

  1. Amestecati laptele praf cu indulcitorul cu ajutorul unui blender pentru a obtine un amestec foarte fin.
  2. Topiti la bain marie untul de cacao impreuna cu uleiul de cocos. Procedeul bain marie presupune topirea indirecta prin introducerea vasului cu ingredientele de topit intr-un alt vas mai mare ce contine o cantitate suficienta de apa si plasarea ambelor boluri pe o sursa de caldura. Apa se va incalzi, iar untul de cacao se va topi cu ajutorul caldurii provenite de la apa.
  3. Amestecati untul de cacao cu uleiul de cocos pentru a obtine un amestec omogen.
  4. Indepartati amestecul de unt de cacao si ulei de cocos de pe foc. Adaugati laptele praf, impreuna cu indulcitorul, esenta de vanilie si praful de sare.
  5. Amestecati bine pana la omogenizare.
  6. Mixati compozitia cu ajutorul unui blender pentru a obtine un amestec cu textura fina.
  7. Nu va speriati daca initial compozitia va fi groasa, continuati sa folositi blender-ul pana cand va capata consistenta unei ciocolate.
  8. Turnati ciocolata alba in tavile pentru ciocolata din silicon. Distribuiti compozitia in doua parti egale.
  9. Va poate ajuta plasarea formelor de silicon pe o tava clasica pentru stabilitate.
  10. Introduceti preparatul in frigider pentru 15 – 30 de minute sau pana cand se intareste bine.
  11. De indata ce s-a intarit indepartati ciocolata din forma si savurati.

Informatii suplimentare:

  • din aceasta compozitie veti obtine doua ciocolate sau 48 de patratele;
  • se considera o portie 6 patratele de ciocolata;
  • puteti pastra ciocolata in frigider timp de o luna si in congelator timp de trei luni.

Valori nutritionale pentru o portie de ciocolata alba pentru diabetici:

  • calorii: 515.2 kcal;
  • glucide: 3 grame;
  • proteine: 2 grame;
  • grasimi: 55 grame.

Va invitam sa gustati si reteta noastra de: Mini cheesecake pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like la pagina noastra de Facebook: Retete pentru diabetici.

Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:

Pentru articole despre diabet si nutritie, accesati blogul nostru partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos puteti urmari canalul medicului nostru colaborator: Dr. Petrache.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *