Sushi pentru diabetici

Sushi pentru diabetici

|

Daca tot am dat startul retetelor de mancare japoneza sa continuam cu sushi pentru diabetici. Veti fi placut surprinsi de gustul retetei de sushi pentru diabetici si in mod sigur veti prepara acest tip de mancare de fiecare data cand aveti ocazia.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de sushi pentru diabetici.

Numar de portii: doua.

Timp de preparare: zece minute.

Timp de gatire: zece minute.

Timp de racire: douazeci de minute.

Timp total: patruzeci de minute.

Ingredientele necesare pentru reteta de sushi pentru diabetici:

Pentru orez:

  • 300 grame conopida;
  • o lingura ulei de masline;
  • jumatate lingura otet de mere;
  • doua linguri si jumatate crema de branza;
  • jumatate lingura seminte albe de susan.

Somon:

  • 100 grame somon afumat.

Pentru umplutura:

  • 100 grame castravete, fara seminte;
  • 50 grame ardei gras verde sau rosu;
  • 100 grame avocado feliat subtire;
  • doua foi nori.

Modul de preparare pentru reteta de sushi pentru diabetici:

  1. Puneti buchetelele de conopida intr-un tocator si maruntiti-le pana cand seamana cu textura bobului de orez.
  2. Puneti lingura de ulei intr-o tigaie neaderenta, lasati uleiul sa se incalzeasca si sotati conopida maruntita la temperatura mica spre medie timp de 5 – 6 minute sau pana cand este al dente.
  3. Indepartati conopida din tigaie, puneti-o pe o farfurie si lasati-o sa se raceasca.
  4. Pregatiti legumele. Taiati castravetele si ardeiul in felii subtiri, indepartati semintele. Taiati avocado in feliute subtiri.
  5. Prajiti la foc mic spre mediu semintele de susan intr-o tigaie timp de 4 – 5 minute sau pana devin aurii, apoi lasati-le sa se raceasca.
  6. Dupa ce conopida s-a racit amestecati-o cu crema de branza, otetul de mere si semintele de susan. Mixati bine pana la omogenizare.
  7. Puneti foile de nori pe un covoras de bambus. Adaugati amestecul de conopida, crema de branza, otet de mere si seminte de susan peste foile de nori pastrand cate un centimetru liber de jur imprejur (ca in poza de mai jos).
  8. Asezati in partea superioara legumele (ardeiul, castravetele, avocado) si somonul taiat dupa preferinta.
  9. Cand aveti toata umplutura asezata rulati cu ajutorul covorasului de bambus.
  10. Sigilati partile libere utilizand putina apa.
  11. Taiati apoi rolele in parti egale cu ajutorul unui cutit bine ascutit.

Sushi pentru diabetici

Informatii suplimentare:

  • veti obtine doua portii, ceea ce inseamna doua role impartite in 6 – 8 bucati egale;
  • este bine sa le serviti de indata ce le-ati preparat, fara sa le pastrati in frigider pentru un timp prea lung.

Valori nutritionale pentru o portie de sushi pentru diabetici:

  • calorii: 369 kcal;
  • glucide: 20 grame;
  • proteine: 20 grame;
  • grasimi: 23 grame.

Incercati si reteta noastra de: Ramen de pui.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si nu numai accesati canalul de YouTube: Dr. Daniela Petrache.

Pentru articole despre diabet vizitati blogul nostru partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *