Chec marmorat fara zahar pentru diabetici
Toata lumea iubeste checul, iar cel prezentat de noi astazi este delicios. Va propunem chec marmorat fara zahar pentru diabetici, de asemenea pe site mai gasiti inca o reteta delicioasa de Chec cu afine pentru diabetici.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de chec marmorat fara zahar pentru diabetici.
Timp de preparare: 15 minute.
Timp de gatire: 1 ora.
Timp total: 1 ora si 15 minute.
Numar portii: 12.
Echipament necesar: tava 23 x 13 cm.
Ingredientele necesare pentru reteta de chec marmorat fara zahar pentru diabetici:
- 5 oua mari la temperatura camerei;
- 120 grame indulcitor;
- doua lingurite esenta de vanilie;
- 100 grame unt topit si racit;
- 60 grame iaurt;
- 60 ml lapte de migdale;
- 200 grame faina de migdale;
- 50 grame faina de cocos;
- doua lingurite praf de copt.
Pentru partea de cacao:
- doua linguri cacao;
- optional o lingura de lapte de migdale.
PLAN NUTRITIONAL PERSONALIZAT
SOLICITARI LA: clinica@diabet-si-nutritie.ro
DETALII: AICI.
Modul de preparare pentru reteta de chec marmorat fara zahar pentru diabetici:
- Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius fara ventilator sau 160 grade Celsius cu ventilator.
- Tapetati tava cu hartie de copt.
- Bateti bine ouale cu indulcitorul pana cand obtineti o compozitie aerata, circa 2 minute.
- Adaugati treptat untul topit si racit, laptele de migdale, iaurtul si esenta de vanilie. Amestecati bine pana la omogenizare, apoi lasati aluatul sa se odihneasca timp de cateva minute pana cand adaugati restul ingredientelor.
- Intr-un bol separat amestecati faina cu praful de copt. Peste ingredientele uscate adaugati compozitia preparata la pasul anterior si omogenizati bine.
- Impartiti compozitia in doua parti egale.
- Intr-una din parti adaugati cacao pudra si lapte de migdale. Amestecati pana la omogenizare.
Pentru asamblare:
- Pregatiti o lingura pentru fiecare bol.
- Adaugati in tava rand pe rand o lingura din compozitia alba, o lingura din compozitia maro si tot asa pana cand epuizati intreaga compozitie.
- Loviti usor tava de bufet pentru a omogeniza compozitia, apoi treceti un cutit in zig-zag prin intreaga compozitie.
- Coaceti checul in cuptorul preincalzit timp de 55 – 60 de minute, verificati prajitura dupa 35 – 45 de minute de coacere si daca are tendinta de a se arde deasupra, acoperiti-o cu o folie de aluminiu.
- Inainte de a servi checul lasati-l sa se raceasca complet.
Numar glucide pentru o portie de chec marmorat fara zahar pentru diabetici:
- 5 grame glucide pentru o felie de chec marmorat fara zahar pentru diabetici.
Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Inghetata de vanilie fara zahar pentru diabetici.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru Dr. Petrache accesati:
Pentru informatii utile si corecte despre diabet zaharat si stil de viata sanatos, abonati-va la canalul de YouTube Dr. Petrache: