Chec cu afine pentru diabetici

Chec cu afine pentru diabetici

| | |

Pentru astazi va propunem o reteta de chec cu afine extrem de sigura pentru diabetici. Veti avea parte de un desert sigur si delicios pe care il veti pastra in cutiuta cu retete.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de chec cu afine pentru diabetici.

Timp de preparare: 10 minute.

Timp de gatire: 1 ora si 5 minute.

Timp total: 1 ora si 15 minute.

Numar portii: 12.

Echipament necesar: tava de 22×12 cm.

Ingredientele necesare pentru reteta de chec cu afine pentru diabetici:

  • cinci oua mari separate la temperatura camerei;
  • 100 grame unt topit si racit;
  • 100 grame smantana la temperatura camerei;
  • 3 linguri zeama de lamaie;
  • coaja de la o lamaie rasa;
  • 250 grame faina de migdale;
  • 100 grame indulcitor granulat;
  • un plic praf de copt.

Pentru glazura de lamaie:

  • patru linguri indulcitor pudra;
  • doua linguri zeama de lamaie.

Modul de preparare pentru reteta de chec cu afine pentru diabetici:

  1. Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius si tapetati tava cu hartie de copt.
  2. Bateti albusurile bine cu un praf de sare pana cand obtineti o spuma ferma, circa doua minute cu mixerul electric.
  3. Intr-un bol separat adaugati galbenusurile cu untul topit si racit. Amestecati pana la omogenizare si apoi adaugati smantana si zeama de lamaie.
  4. Ingredientele uscate si anume faina de migdale, indulcitorul granulat, praful de copt si coaja de lamaie le adaugati intr-un al treilea bol si le amestecati bine pana la omogenizare.
  5. Adaugati ingredientele uscate peste amestecul de galbenusuri si mixati pana la omogenizare, apoi incorporati usor spuma de albus. La final adaugati afinele, amestecati usor incercand sa nu le zdrobiti.
  6. Adaugati compozitia in tava tapetata si nivelati-o cu ajutorul unei spatule. Va recomand ca afinele sa fie proaspete, nu congelate.
  7. Coaceti checul in cuptorul preincalzit raftul din mijloc timp de 70 de minute sau pana se rumeneste frumos la suprafata. Va recomand sa verificati checul dupa 40 de minute, iar daca este prea inchis la culoare la suprafata, sa-l acoperiti cu folie de aluminiu pentru a evita arderea.

Pentru glazura de lamaie:

  1. Amestecati zeama de lamaie cu indulcitorul pudra pana cand obtineti o compozitie omogena.
  2. Distribuiti glazura in mod uniform peste checul racit.

Valori nutritionale pentru o portie de chec cu afine pentru diabetici:

  • calorii: 270 kcal;
  • glucide: 10 grame;
  • proteine: 10 grame;
  • lipide: 21 grame.

Va invitam sa incercati si reteta noastra: Muschi de vita cu ciuperci si varza de Bruxelles.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru tutoriale video GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube: Dr. Petrache.

Cele mai noi si utile informatii le gasiti pe blog-ul nostru partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pofta buna!

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *