Trufe cu unt de migdale pentru diabetici
Trufele sunt extrem de gustoase, tocmai de aceea pentru astazi va prezentam reteta de trufe cu unt de migdale pentru diabetici. Daca va place acest tip de desert puteti incerca si:
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si numarul de glucide pentru reteta de trufe cu unt de migdale pentru diabetici.
PLAN NUTRITIONAL PERSONALIZAT
SOLICITARI LA: clinica@diabet-si-nutritie.ro
Timp de preparare: 10 minute.
Timp de gatire: 20 minute.
Timp total: 30 minute.
Numar portii: 25.
Ingredientele necesare pentru reteta de trufe cu unt de migdale pentru diabetici:
- 200 grame unt de migdale;
- 100 grame faina de migdale;
- doua lingurite indulcitor sau mai mult in functie de gust;
- doua linguri sirop fara zahar;
- o lingurita scortisoara;
- 100 grame ciocolata fara zahar.
PLAN NUTRITIONAL PERSONALIZAT
SOLICITARI LA: clinica@diabet-si-nutritie.ro
Modul de preparare pentru reteta de trufe cu unt de migdale pentru diabetici:
- Amestecati bine untul de migdale cu indulcitorul, siropul fara zahar si faina de migdale. Daca vi se pare ca ati obtinut o compozitie prea moale, mai adaugati faina de migdale. Trebuie sa obtineti un aluat ce poate fi rulat cu usurinta in bilute de dimensiuni egale.
- Rulati aluatul pentru a obtine circa 25 de mingiunte de dimensiuni egale. (10 – 12 grame fiecare)
- Topiti ciocolata fara zahar.
- Cu ajutorul unei linguri adaugati ciocolata topita peste fiecare trufa in mod egal si lasati preparatul sa se raceasca in frigider pentru circa 20 de minute inainte de a degusta delicioasele trufe.
Numarul de glucide pentru o portie din reteta de trufe cu unt de migdale pentru diabetici (cca 13 – 14 grame):
- 3 grame glucide.
Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Hummus din conopida pentru diabetici.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru Diabetici.
Pentru Dr. Petrache accesati:
Pentru informatii corecte si avizate despre diabet si stil de viata sanatos abonati-va la canalul de YouTube Dr. Petrache: