Tocanita cu carne de vita

Tocanita cu carne de vita

Astazi va propunem pentru pranz tocanita cu carne de vita. Reteta noastra contine circa 40 de grame de carbohidrati pentru o portie si este varianta ideala pentru o masa luata in familie.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de tocanita cu carne de vita.

Numar de portii: sase.

Timp de preparare: 30 minute.

Timp de gatire: doua ore.

Ingredientele necesare pentru tocanita cu carne de vita:

  • 700 grame muschiulet de vita taiat in cubulete;
  • jumatate de lingurita cu paprika afumata;
  • doua linguri cu faina integrala;
  • o lingurita cu ulei de masline extravirgin;
  • trei lingurite cu pasta de rosii;
  • doua lingurite ierburi de Provence;
  • doi catei de usturoi pisati;
  • doua cani de vin rosu sec;
  • doua cani cu apa;
  • o lingurita si jumatate cu rozmarin maruntit;
  • doua foi de dafin;
  • trei cani cu cartof taiat in cubulete;
  • doua cani cu ceapa taiata cubulete;
  • doua cani cu morcov taiat in feliute;;
  • doua linguri otet balsamic;
  • o cana cu mazare proaspata sau congelata;
  • sare si piper dupa gust.

Modul de preparare pentru tocanita cu carne de vita:

  1. Intr-un vas mic puneti muschiuletul de vita taiat in cubulete si condimentati dupa gust.
  2. Intr-un vas mai mare adaugati doua linguri de faina si paprika afumata. Amestecati ingredientele uscate pana la omogenizare, apoi adaugati bucatelele de vita rand pe rand. Plimbati cubuletele de vita prin amestecul uscat pana cand au fost acoperite pe toate partile.
  3. Adaugati lingurita cu ulei intr-o oala de fonta cu capac. Cand uleiul s-a incalzit, rumeniti vita. Adaugati pasta de rosii, ierburile de Provence si usturoiul.
  4. Gatiti pana cand vita se rumeneste bine.
  5. Adaugati vinul, apoi amestecati bine. Lasati sa scada pana cand lichidul aunge la jumatate, in circa cinci minute de la fierbere.
  6. In continuare adaugati apa, rozmarinul si foile de dafin. Aduceti compozitia la temperatura de fierbere, apoi reduceti focul si acoperiti oala.
  7. Fierbeti pana cand carnea devine moale, circa o ora si jumatate.
  8. Adaugati apoi cartofii, morcovii si ceapa, acoperiti din nou. Lasati sa fiarba acoperit pentru inca jumatate de ora sau pana cand legumele sunt gata.
  9. Indepartati foile de dafin, adaugati otetul balsamic, doua linguri de apa rece si mazarea. Gatiti pentru inca zece minute.

Valori nutritionale pentru o portie din tocanita cu carne de vita:

  • calorii: 373.8 kcal;
  • grasimi: 11 grame;
  • glucide: 40 grame;
  • proteine: 28 grame.

Puteti incerca si reteta noastra de: Prajitura fara zahar cu afine.

Va invitam sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru informatii avizate legate de diabet va invitam sa vizitati blogul partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Daca preferati sa aflati informatii despre diabet prin intermediul tutorialelor video va invitam sa urmariti: Dr. Daniela Petrache.

Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *