Tarte pop pentru diabetici
Un desert american la moda in ultima perioada isi gaseste varianta pentru diabetici in paginile blogului nostru culinar, dedicat aproape in exclusivitate voua. Reteta de tarte pop pentru diabetici este inedita, gustoasa si cu un minim impact asupra glicemiei.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de tarte pop pentru diabetici.
Timp de preparare: 15 minute.
Timp de gatire: 15 minute.
Timp total: 30 minute.
Numar portii: 5.
Ingredientele necesare pentru reteta de tarte pop pentru diabetici:
Pentru aluat:
- 170 grame faina de migdale;
- 30 grame crema de branza;
- 40 grame indulcior granulat;
- un ou mare;
- doua linguri unt moale;
- 30 grame unt topit pentru uns;
- o lingurita extract de vanilie;
- putina sare.
Pentru umplutura:
- 160 grame zmeura congelata;
- optional o lingura indulcitor pudra.
Pentru glazura:
- 80 grame indulcitor pudra;
- o lingura apa.
Modul de preparare pentru reteta de tarte pop pentru diabetici:
- Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
- Adaugati ingredientele uscate intr-un bol si amestecati pentru omogenizare.
- Continuati cu oul, crema de branza si vanilia, amestecati pana la omogenizare, nu exagerati, trebuie sa obtineti un aluat lipicios.
- Modelati aluatul sub forma de bila. Acoperiti-l cu folie de plastic sau aluminiu si introduceti-l la frigider pentru 10 – 15 minute. In felul acesta va fi mai usor de modelat.
- Intre timp preparati umplutura.
- Adaugati zmeura intr-o tigaie si incalziti-o pana cand se inmoaie. Amestecati din cand in cand pentru a preveni lipirea si arderea. Zdrobiti zmeura cu spatele spatulei si lasati-o pe foc inca 5 minute.
- Lasati-o apoi sa se raceasca si adaugati dupa preferinta indulcitorul.
- Scoateti aluatul din frigider si impartiti-l in doua parti egale.
- Puneti jumatate de aluat intre doua foi de copt si intindeti-l. Incercati sa obtineti un dreptunghi pe care il impartiti egal in alte 4 dreptunghiuri.
- Repetati procedeul de mai sus si pentru cealalta jumatate de aluat. Surplusul de aluat incercati sa il modelati tot in dreptunghiuri.
- Trebuie sa obtineti 10 dreptunghiuri mici in total.
- Distribuiti dreptunghiurile in mod egal intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungeti jumatate din ele cu ou batut bine.
- Impartiti umplutura in cinci parti egale (pentru zece dreptunghiuri) si distribuiti-o uniform in centrul dreptunghiurilor pe care nu le-ati uns cu ou. Lasati spatiu de circa 1 cm pe margine. Ar trebui sa aveti cate o lingura de umplutura pentru fiecare dreptunghi.
- Adaugati dreptunghiurile date cu ou peste cele pe care ati pus umplutura si introduceti tartele in frigider pentru inca 10 minute.
- Scoateti tartele din frigider si sigilati-le pe magini cu ajutorul unei furculite prin presare usoara.
- Gatiti tartele timp de 15 – 17 minute in cuptorul preincalzit sau pana devin aurii.
- Preparati glazura si distribuiti-o in mod egal peste tartele pop racite.
Valori nutritionale pentru o portie de tarte pop pentru diabetici:
- calorii: 297 kcal;
- glucide: 10 grame;
- proteine: 10 grame
- lipide: 24 grame.
Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Vafe pentru diabetici.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Ai un restaurant si doresti sa treci in meniu si valorile nutritionale? Ai un blog culinar si vrei sa treci in detalii si valorile nutritionale? Specialistul nostru te poate ajuta, trimite mail la doctor@retetediabetici.ro si totul se va rezolva!
Pentru Dr. Petrache accesati:
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube Dr. Petrache: