Pizza rulata pentru diabetici

Pizza rulata pentru diabetici

Reteta de pizza rulata pentru diabetici este in primul rand inedita, iar in al doilea rand are un impact minim asupra glicemiei. Va invitam sa o incercati de fiecare data cand simtiti pofta de a gusta ceva diferit si delicios.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de pizza rulata pentru diabetici.

Timp de preparare: 10 minute.

Timp de gatire: 35 minute.

Timp total: 45 minute.

Numar portii: opt.

Ingredientele necesare pentru reteta de pizza rulata pentru diabetici:

Pentru aluat:

  • 200 grame faina de migdale;
  • doua oua la temperatura camerei (separati galbenusurile de albusuri);
  • doua albusuri separate la temperatura camerei;
  • 24 grame pudra de psyllium;
  • 75 ml apa calda;
  • doua lingurite praf de copt;
  • 1/2 lingurita guma de xanthan;
  • 1/4 lingurita sare;
  • 2 catei de usturoi pisati bine;
  • jumatate de ceapa data pe razatoarea mica si scursa bine;
  • o lingura ulei de masline.

Pentru umplutura:

  • 90 grame piure de rosii;
  • 24 felii de pepperoni;
  • 140 grame mozzarella data pe razatoare;
  • o lingurita ierburi italiene sau oregano.

Modul de preparare pentru reteta de pizza rulata pentru diabetici:

  1. Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
  2. Bateti toate cele patru albusuri spuma.
  3. Intr-un bol separat bateti galbenusurile pana cand isi dubleaza volumul.
  4. Amestecati faina de migdale, pudra de psyllium, praful de copt, guma de xanthan, sarea si usturoiul pana la omogenizare, apoi adaugati spuma de albus si galbenusurile batute bine impreuna cu apa calda si uleiul de masline. Mixati pana la omogenizare.
  5. Formati aluatul intr-o bila si introduceti-l la frigider timp de 15 minute.
  6. Impartiti aluatul in doua parti egale si intindeti-l in forma de dreptunghi. Reintroduceti la frigider pentru inca 15 minute.
  7. Adaugati pe un dreptunghi 1/2 din piureul de rosii, 1/4 din mozzarella data pe razatoare, 1/2 din cantitatea de pepperoni. Distribuiti umplutura omogen, apoi taiati in patru dreptunghiuri egale. Rulati fiecare dreptunghi apoi formati cate un din fiecare melc.
  8. Procedati la fel si cu cealalta jumatate de aluat.
  9. Tapetati o tava cu fundul detasabil de circa 54 cm cu hartie de copt pe care o ungeti cu uleiul de masline. Adaugati intreaga cantitate de pizza rulata si distribuiti deasupra ei restul de mozzarella.
  10. Introduceti tava in cuptorul preincalziti si coaceti timp de 35 de minute.

Valori nutritionale pentru pizza rulata pentru diabetici:

  • calorii: 306.5 kcal;
  • glucide: 5 grame;
  • proteine: 15 grame;
  • lipide: 25 grame.

Va invitam sa incercati si reteta de: Tarte pop pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Ai un restaurant si doresti sa treci in meniu si valorile nutritionale? Ai un blog culinar si vrei sa treci in detalii si valorile nutritionale? Specialistul nostru te poate ajuta, trimite mail la doctor@retetediabetici.ro si totul se va rezolva!

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube Dr. Petrache:

1 thought on “Pizza rulata pentru diabetici”

  1. Pingback: Piccata Cu Pui Si Lamaie » Retete Diabetici

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continut protejat !!
3 rețete pe săptămână!

3 rețete pe săptămână!

Un e-mail săptămânal cu cele mai gustoase bunătăți pentru diabetici și nu numai.

Va multumim pentru abonare!