Ramen cu pui

Ramen cu pui

Pentru astazi va propunem reteta de ramen cu pui. Daca nu cunoasteti inca acest tip de mancare japoneza este timpul sa il gustati. Reteta de ramen cu pui este potrivita pentru diabetici si nu numai.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de ramen cu pui.

Numar de portii: doua.

Timp de preparare: cinci minute.

Timp de gatire: douazeci de minute.

Timp total: douazeci si cinci de minute.

Ingredientele necesare pentru reteta de ramen cu pui:

  • o lingurita ulei de masline;
  • 4 pulpe superioare de pui, fara os si fara piele;
  • 6 grame ghimbir;
  • un catel de usturoi zdrobit;
  • 14 grame ardei iute tocat marunt;
  • 400 ml supa de pui;
  • 80 grame ciuperci salbatice;
  • doua oua mari;
  • 100 grame noodle konjac;
  • o varza chinezeasca mica taiata in jumatate;
  • 150 grame zucchini;
  • 10 grame ceapa verde (numai partea verde);
  • o lingurita seminte de susan;
  • sare si piper.

Modul de preparare pentru reteta de ramen cu pui:

  1. Condimentati pulpele de pui cu sare si piper dupa gust.
  2. Incalziti bine o tigaie tip gratar neaderenta. Prajiti pulpele de pui cate 4 – 5 minute pe fiecare parte.
  3. Intr-o tigaie separata incalziti o lingurita de ulei de masline. Adaugati usturoiul zdrobit, ghimbirul si ardeiul iute.
  4. Sotati timp de doua minute sau pana cand ingredientele se inmoaie bine. Adaugati apoi supa de pui si ciupercile.
  5. Fierbeti timp de 3 minute la foc mic spre mediu.
  6. Cat se fierbe supa, puneti la fiert ouale 6 – 7 minute sau in functie de preferinta. Cand s-au fiert raciti-le in jet de apa rece si curatati-le de coaja.
  7. Spre final adaugati in supa fierbinte zucchini, varza chinezeasca taiata in jumatate si intreaga cantitate de noodle konjac. Fierbeti doua – trei minute sau pana cand varza chinezeasca este al dente.
  8. Taiati ouale fierte in jumatate, condimentati-le dupa gust cu sare si piper. Condimentati cu sare si piper dupa gust supa.
  9. Serviti supa calda cu bucati de pulpa de pui taiate dupa preferinta, ouale taiate pe jumatate, semintele de susan si ceapa verde taiata marunt.
  10. In functie de preferinta puteti presara si cativa fulgi de chilli.

Valori nutritionale pentru o portie de ramen cu pui:

  • calorii: 515 kcal;
  • glucide: 10 grame;
  • proteine: 50 grame;
  • grasimi: 30 grame.

Incercati si reteta noastra de: Oua scotiene pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:

Pentru tutoriale GRATUITE legate de diabet si nu numai accesati canalul de YouTube: Dr. Daniela Petrache.

Pentru articole documentate despre diabet si nutritie accesati blogul partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pofta buna!

2 thoughts on “Ramen cu pui”

  1. Pingback: Sushi pentru diabetici » Retete Diabetici

  2. Pingback: Uleiul de porumb si diabetul zaharat - Dr. Daniela Petrache

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 rețete pe săptămână!

3 rețete pe săptămână!

Un e-mail săptămânal cu cele mai gustoase bunătăți pentru diabetici și nu numai.

Va multumim pentru abonare!