Supa de rosii cu busuioc

Supa de rosii cu busuioc

Retete pentru diabetici va propune pentru un pranz delicios reteta de supa de rosii cu busuioc. Supa de rosii cu busuioc este potrivita atat pentru diabetici avand 32 grame glucide pentru o portie, cat si pentru persoanele cu boala renala.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale.

Timp de fierbere: 30 de minute.

Timp de preparare: 40 de minute.

Ingredientele necesare pentru supa de rosii cu busuioc:

  • 600 grame rosii;
  • 200 ml suc de rosii proaspat preparat;
  • 100 grame orez brun;
  • 100 grame telina;
  • 100 grame ceapa rosie;
  • 20 grame bulion;
  • doi catei de usturoi;
  • 500 ml supa de pui;
  • 20 grame busuioc proaspat tocat;
  • sare si piper dupa gust.

Mod de preparare pentru supa de rosii cu busuioc:

  1. Decojiti rosiile.
  2. Curatati telina si dati-o prin razatoare.
  3. Tocati ceapa rosie marunt.
  4. Pisati bine cateii de usturoi.
  5. Puneti toate ingredientele, mai putin busuiocul si rosiile, la fiert in supa de pui. Mentineti focul mic, nu grabiti preparatul.
  6. Condimentati dupa bunul plac.
  7. Pasati rosiile decojite cu o lingura de lemn, apoi adaugati-le si pe ele in oala de pe foc.
  8. Fierbeti pentru inca 30 de minute.
  9. La final asezonati cu busuioc proaspat tocat.

Valori nutritionale pentru o portie de circa 200 ml:

  • calorii: 170 kcalorii;
  • grasimi: 2 grame;
  • proteine: 7 grame;
  • glucide: 32 grame;
  • fibre: 3 grame.

Incercati si reteta noastra de: Supa crema de pui cu orez.

Nu uitati sa ne dati Like pe pagina noastra de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru consultatii Dr. Petrache, medic colaborator, accesati: Clinica Virtuala Dr. Petrache.

Pofta mare!

1 thought on “Supa de rosii cu busuioc”

  1. Pingback: Salata de sfecla cu hrean » Retete Diabetici

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *