Salata de sfecla cu hrean

Salata de sfecla cu hrean

| |

Retete pentru diabetici va propune reteta de salata de sfecla cu hrean. Salata de sfecla cu hrean este potrivita pentru o cina usoara, contine circa 10 glucide pentru o portie si 2 grame de proteine.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru o portie de circa 150 grame.

Ingrediente necesare pentru salata de sfecla cu hrean:

  • 800 grame sfecla rosie;
  • 20 ml iaurt;
  • 5 grame hrean ras;
  • putin mustar;
  • putin praz tocat marunt (partea alba);
  • sare si praz dupa gust;
  • marar sau patrunjel dupa gust.

Modul de preparare pentru salata de sfecla cu hrean:

  1. Coaceti bine sfecla in cuptorul incins in prealabil. Puneti sfecla intr-un vas adanc pentru ca se va deshidrata si poate curge in cuptor.
  2. Cand s-a copt si e moale, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
  3. Curatati sfecla cu un cutit si taiati-o rondele sau dati-o pe razatoare. Va sfatuim sa utilizati manusi de unica folosinta pentru ca sfecla va poate pata mainile atunci cand o curatati.
  4. Amestecati apoi bine iaurtul cu mustarul, hreanul si prazul, condimentati dupa gust.
  5. Adaugati sosul astfel format peste sfecla rosie taiata rondele sau data prin razatoare.
  6. Serviti salata rece si asezonati dupa gust cu marar sau patrunjel.

Valori nutritionale pentru o portie de circa 150 grame din salata de sfecla cu hrean:

  • calorii: 93.2 kcal;
  • grasimi: 5 grame;
  • proteine: 2 grame;
  • glucide: 10 grame.

Incercati si reteta noastra de: Supa de rosii cu busuioc.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos puteti urmari canalul medicului nostru colaborator: Dr. Petrache.

Pentru informatii legate de diabet, puteti accesa blogul dedicat: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *