Salata de sfecla cu hrean
Retete pentru diabetici va propune reteta de salata de sfecla cu hrean. Salata de sfecla cu hrean este potrivita pentru o cina usoara, contine circa 10 glucide pentru o portie si 2 grame de proteine.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru o portie de circa 150 grame.
Ingrediente necesare pentru salata de sfecla cu hrean:
- 800 grame sfecla rosie;
- 20 ml iaurt;
- 5 grame hrean ras;
- putin mustar;
- putin praz tocat marunt (partea alba);
- sare si praz dupa gust;
- marar sau patrunjel dupa gust.
Modul de preparare pentru salata de sfecla cu hrean:
- Coaceti bine sfecla in cuptorul incins in prealabil. Puneti sfecla intr-un vas adanc pentru ca se va deshidrata si poate curge in cuptor.
- Cand s-a copt si e moale, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
- Curatati sfecla cu un cutit si taiati-o rondele sau dati-o pe razatoare. Va sfatuim sa utilizati manusi de unica folosinta pentru ca sfecla va poate pata mainile atunci cand o curatati.
- Amestecati apoi bine iaurtul cu mustarul, hreanul si prazul, condimentati dupa gust.
- Adaugati sosul astfel format peste sfecla rosie taiata rondele sau data prin razatoare.
- Serviti salata rece si asezonati dupa gust cu marar sau patrunjel.
Valori nutritionale pentru o portie de circa 150 grame din salata de sfecla cu hrean:
- calorii: 93.2 kcal;
- grasimi: 5 grame;
- proteine: 2 grame;
- glucide: 10 grame.
Incercati si reteta noastra de: Supa de rosii cu busuioc.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos puteti urmari canalul medicului nostru colaborator: Dr. Petrache.
Pentru informatii legate de diabet, puteti accesa blogul dedicat: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.