Supa cu spanac si orez
Supa cu spanac si orez reprezinta o varianta sanatoasa si usoara pentru pranz. O portie de supa cu spanac si orez contine circa 50 grame de carbohidrati.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru o portie din supa cu spanac si orez.
Portii: doua.
Timp de preparare: zece minute.
Timp de gatire: patruzeci de minute.
Timp total: cincizeci de minute.
Ingrediente necesare pentru supa cu spanac si orez:
- o lingurita de ulei de masline;
- o ceapa mica;
- un catel de usturoi;
- un morcov;
- 100 grame orez brun;
- 150 grame spanac proaspat sau 100 grame spanac congelat;
- 900 ml apa;
- doua linguri smantana sau patru linguri lapte;
- sare si piper dupa gust.
Mod de preparare pentru supa cu spanac si orez:
- Curatati ceapa si tocati-o marunt.
- Curatati usturoiul si striviti-l.
- Curatati morcovul si dati-l prin razatoarea mare.
- Intr-o tigaie puneti la incalzit uleiul, apoi adaugati ceapa, usturoiul si morcovul. Caliti amestecul timp de 4 – 5 minute amestecand din cand in cand.
- Cand legumele s-au inmuiat adaugati orezul, spanacul si apa. Condimentati cu sare si piper dupa gust. Lasati la foc mic timp de 35 de minute sau pana cand orezul s-a fiert.
- Transferati supa intr-un blender, adaugati smantana sau laptele si mixati pana cand amestecul se omogenizeaza.
- Serviti supa calda.
Valori nutritionale pentru o portie de circa 500 ml de supa cu spanac si orez:
- calorii: 304 kcal;
- glucide: 50 grame;
- proteine: 10 grame;
- grasimi: 7 grame.
Incercati si reteta noastra de: Risotto cu fructe de mare.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:
Pentru informatii legate de diabet zaharat si nu numai, accesati blogul dedicat: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.
Canalul de Youtube va asteapta cu tutoriale video zilnice legate de diabet zaharat.