Risotto cu fructe de mare

Risotto cu fructe de mare

Reteta de risotto cu fructe de mare reprezinta un pranz delicios si sanatos. Risotto cu fructe de mare contine circa 40 grame de glucide.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru risotto cu fructe de mare.

Portii: patru.

Timp de preparare: zece minute.

Timp de gatire: treizeci de minute.

Timp total: patruzeci de minute.

Ingredientele necesare pentru reteta de risotto cu fructe de mare:

  • o lingurita ulei de rapita;
  • o ceapa;
  • 900 ml apa;
  • un ardei gras rosu;
  • un dovlecei;
  • un catel de usturoi;
  • piper alb si sare dupa gust;
  • o legatura de patrunjel;
  • 150 grame orez Arborio;
  • 350 grame fructe de mare congelate: 50% scoici, 25% calamar, 25% creveti);
  • o lingura iaurt grecesc 0%.

Modul de preparare pentru reteta de risotto cu fructe de mare:

  1. Curatati ceapa si taiati-o in cubulete.
  2. Indepartati cotorul ardeiului gras, spalati-l bine si taiati-l in fasiute.
  3. Spalati bine dovlecelul, taiati-l in cubulete.
  4. Curatati usturoiul si zdrobiti-l.
  5. Spalati patrunjelul, lasati-l sa se scurga bine, apoi tocati-l marunt.
  6. Adaugati uleiul intr-o tigaie si gatiti ceapa pentru circa cinci minute sau pana devine aurie si sticloasa. Aveti grija sa nu o ardeti.
  7. Cand ceapa e gata adaugati ardeiul, dovlecelul, usturoiul si jumatate din legatura de patrunjel. Condimentati dupa gust cu sare si piper. Pastrati pe foc circa un minut si amestecati in continuu, apoi adaugati orezul.
  8. Amestecati pentru inca doua minute, apoi adaugati apa. Apa trebuie sa acopere orezul.
  9. Daca orezul mai are nevoie de apa, adaugati cate putina, in asa fel incat sa nu se usuce. Nu uitati sa amestecati.
  10. Dupa 20 de minute, adaugati fructele de mare si amestecati pentru inca 3 – 4 minute.
  11. Cand orezul s-a gatit si este al dente (usor tare), adaugati o parte din patrunjelul ramas si iaurtul grecesc. Amestecati bine si acoperiti cu un capac. Lasati amestecul sa se odihneasca timp de 2 minute.
  12. Serviti cald cu piper proaspat macinat dupa gust si restul de patrunjel presarat deasupra.

Valorile nutritionale pentru o portie din reteta de risotto cu fructe de mare:

  • calorii: 278 kcal;
  • glucide: 40 grame;
  • proteine: 20 grame;
  • lipide: 4 grame.

Incercati si reteta noastra de: Somon cu ratatouille.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru informatii avizate legate de diabet, urmariti blogul dedicat: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:

Pentru tutoriale complete despre diabet, urmariti canalul de YouTube: Dr. Petrache.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *