Cannelloni cu spanac si ricotta

Cannelloni cu spanac si ricotta

Cannelloni cu spanac si ricotta reprezinta o varianta suficienta pentru un pranz daca suferiti de diabet zaharat. O portie de circa 170 grame contine 20 grame glucide.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de cannelloni cu spanac si ricotta.

Numar portii: sase.

Timp de preparare: 30 minute.

Timp de gatire: 25 minute.

Timp total: 55 minute.

Ingrediente necesare pentru reteta de cannelloni cu spanac si ricotta:

  • o lingurita ulei de masline;
  • o ceapa mare;
  • un fir de praz;
  • trei catei de usturoi;
  • 250 grame spanac congelat sau spanac proaspat;
  • 150 grame branza ricotta;
  • 120 grame cannelloni uscati;
  • 400 grame rosii;
  • o lingurita rasa de oregano;
  • 25 grame mozzarella;
  • sare si piper dupa gust.

Mod de preparare pentru reteta de cannelloni cu spanac si ricotta:

  1. Curatati ceapa si tocati-o marunt.
  2. Curatati prazul si tocati-l marunt.
  3. Curatati usturoiul si striviti-l.
  4. Spalati bine rosiile, indepartati-le semintele, apoi taiati-le in cubulete.
  5. Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
  6. Adaugati uleiul de masline intr-o tigaie. Cand uleiul s-a incins gatiti ceapa si prazul pentru 5 – 8 minute amestecand din cand in cand.
  7. Cand ceapa si prazul s-au inmuiat adaugati usturoiul si gatiti-le impreuna pentru inca un minut, apoi indepartati tigaia de pe aragaz.
  8. Adaugati spanacul, ricotta si amestecati pana la omogenizare.
  9. Puneti rosiile cubulete intr-un bol impreuna cu oregano si condimentati cu sare si piper dupa gust. Amestecati bine pentru a face sosul.
  10. Umpleti cannelloni cu amestecul de spanac si ricotta.
  11. Puneti jumatate din sosul de rosii intr-un vas termorezistent. Adaugati cannelloni umpluti cu spanac si ricotta deasupra sosului si apoi adaugati restul amestecului de rosii si oregano.
  12. Taiati mozzarella felii subtiri si plasati-le pe centrul preparatului peste cannelloni si sos.
  13. Introduceti preparatul in cuptorul preincalzit si gatiti-l timp de 15 minute la 180 de grade.

Valori nutritionale pentru o portie de circa 170 grame:

  • calorii: 160;
  • glucide: 20 grame;
  • proteine: 8 grame;
  • grasimi: 5 grame.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Supa cu spanac si orez.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru consultatii la medicul nostru colaborator, accesati: Clinica Virtuala Dr. Petrache.

Pentru informatii corecte si complete despre diabet si nu numai, vizitati blogul dedicat: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pentru tutoriale video despre diabet si nu numai, accesati: Canalul de YouTube.

Va asteptam inscrierile in grupul nostru de suport: Despre diabet si nutritie.

Pofta buna!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continut protejat !!
3 rețete pe săptămână!

3 rețete pe săptămână!

Un e-mail săptămânal cu cele mai gustoase bunătăți pentru diabetici și nu numai.

Va multumim pentru abonare!