Supa crema de cartofi
Retete pentru diabetici va propune reteta de supa crema de cartofi. Supa crema de cartofi reprezinta o varianta delicioasa pentru pranz sau cina, avand 100 kcalorii pentru o portie si 20 grame de glucide.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru supa crema de cartofi.
Ingrediente necesare pentru supa crema de cartofi:
- o ceapa rosie;
- doi catei de usturoi;
- 100 grame telina;
- 200 grame cartofi nefainosi;
- 500 ml supa de pui;
- 100 ml lapte 1,5%;
- dupa gust: sare, piper, cimbru si ceapa verde.
Modul de preparare pentru supa crema de cartofi:
- Se curata ceapa si se taie fideluta.
- Se taie marunt usturoiul.
- Se taie telina feliute.
- Se curata cartofii si se taie cubulete.
- Ceapa impreuna cu usturoiul se amesteca cu o cantitate mica de apa si se pun la fiert la foc mic, amestecand din cand in cand.
- Se pastreaza amestecul pe foc timp de zece minute sau pana cand se evapora apa si ceapa devine moale.
- Se adauga telina si cimbrul si se lasa pe foc inca doua minute.
- Dupa cele doua minute se adauga supa de pui si cartofii.
- Se lasa amestecul sa fiarba la foc mic timp de 20 de minute.
- Cand s-au fiert bine legumele, se mixeaza, se adauga laptele si se mai fierbe supa inca 2 minute.
- Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
- Supa crema de cartofi se poate servi cu ceapa verde taiata marunt.
Valori nutritionale pentru o portie de circa 200 ml din supa crema de cartofi:
- calorii: 113.6 kcal;
- grasimi: 1 gram;
- proteine: 6 grame;
- glucide: 20 grame.
Incercati si reteta noastra de: Supa crema de rosii.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos puteti urmari canalul medicului nostru colaborator: Dr. Petrache.
Pentru cele mai noi informatii despre diabet si nutritie, vizitati blogul partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.