Supa crema cu cartofi, praz si branza
Reteta de supa crema cu cartofi, praz si branza reprezinta o varianta delicioasa pentru un pranz sanatos. Cu doar 22 grame de carbohidrati pe portie, reteta de supa crema cu cartofi, praz si branza le ofera diabeticilor un pranz echilibrat fara o crestere semnificativa a glicemiei.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru supa crema cu cartofi, praz si branza.
Numar de portii: doua.
Timp de pregatire: zece minute.
Timp de gatire: douazeci de minute.
Timp total: treizeci de minute.
Ingrediente necesare pentru supa crema cu cartofi, praz si branza:
- un cartof mare;
- un fir de praz mare;
- 600 ml apa;
- 2 – 3 catei de usturoi;
- 50 grame mazare;
- 50 grame crema de branza;
- sare si piper dupa gust.
Modul de preparare pentru reteta de supa crema cu cartofi, praz si branza:
- Curatati cartoful si taiati-l in cubulete.
- Curatati prazul si taiati partea alba in rondele. Pastrati partea verde pentru decor.
- Puneti la fiert cartoful, impreuna cu prazul, mazarea si cateii de usturoi. Lasati sa fiarba la foc mediu pana cand legumele s-au inmuiat.
- Dupa fierbere scoateti legumele cu o supiera din oala si puneti-le in blender.
- Condimentati si adaugati crema de branza.
- Pasati intregul amestec pana se omogenizeaza.
- Serviti cald si ornati cu frunzele verzi ale prazului taiate fasiute.
Valori nutritionale pentru o portie de circa 330 grame din reteta de supa crema cu cartof, praz si branza:
- calorii: 166.6 kcal;
- carbohidrati: 22 grame;
- proteine: 6 grame;
- grasimi: 6 grame.
Incercati si reteta noastra de: Chiftelute cu somon.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru informatii avizate legate de diabet urmariti blogul: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.
Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos: