Supa crema cu cartofi, praz si branza

Supa crema cu cartofi, praz si branza

Reteta de supa crema cu cartofi, praz si branza reprezinta o varianta delicioasa pentru un pranz sanatos. Cu doar 22 grame de carbohidrati pe portie, reteta de supa crema cu cartofi, praz si branza le ofera diabeticilor un pranz echilibrat fara o crestere semnificativa a glicemiei.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru supa crema cu cartofi, praz si branza.

Numar de portii: doua.

Timp de pregatire: zece minute.

Timp de gatire: douazeci de minute.

Timp total: treizeci de minute.

Ingrediente necesare pentru supa crema cu cartofi, praz si branza:

  • un cartof mare;
  • un fir de praz mare;
  • 600 ml apa;
  • 2 – 3 catei de usturoi;
  • 50 grame mazare;
  • 50 grame crema de branza;
  • sare si piper dupa gust.

Modul de preparare pentru reteta de supa crema cu cartofi, praz si branza:

  1. Curatati cartoful si taiati-l in cubulete.
  2. Curatati prazul si taiati partea alba in rondele. Pastrati partea verde pentru decor.
  3. Puneti la fiert cartoful, impreuna cu prazul, mazarea si cateii de usturoi. Lasati sa fiarba la foc mediu pana cand legumele s-au inmuiat.
  4. Dupa fierbere scoateti legumele cu o supiera din oala si puneti-le in blender.
  5. Condimentati si adaugati crema de branza.
  6. Pasati intregul amestec pana se omogenizeaza.
  7. Serviti cald si ornati cu frunzele verzi ale prazului taiate fasiute.

Valori nutritionale pentru o portie de circa 330 grame din reteta de supa crema cu cartof, praz si branza:

  • calorii: 166.6 kcal;
  • carbohidrati: 22 grame;
  • proteine: 6 grame;
  • grasimi: 6 grame.

Incercati si reteta noastra de: Chiftelute cu somon.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru informatii avizate legate de diabet urmariti blogul: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *