Somon cu ratatouille
Reteta de somon cu ratatouille reprezinta o reteta culinara fara gluten si cu putini carbohidrati. Atat diabeticii, cat si persoanele cu intoleranta la gluten pot servi reteta de somon cu ratatouille atat la pranz si si la cina.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de somon cu ratatouille.
Numar de portii: una.
Timp de preparare: zece minute.
Timp de gatire: cincisprezece minute.
Ingredientele necesare pentru reteta de somon cu ratatouille:
- o lingurita ulei de masline;
- o ceapa rosie;
- un ardei gras galben;
- un catel de usturoi;
- o lingurita oregano uscat;
- sare si piper dupa gust;
- doua rosii;
- un file de somon;
- doua linguri apa;
- cateva frunze proaspete de busuioc.
Mod de preparare pentru reteta de somon cu ratatouille:
- Curatati ceapa rosie si tocati-o marunt.
- Procedati la fel si cu ardeiul gras, indepartati semintele si cotorul, apoi spalati-l bine si lasati-l sa se scurga. Cand s-a scurs bine taiati-l in fasiute de grosime potrivita.
- Curatati usturoiul si striviti-l.
- Puneti lingurita de ulei intr-o tigaie. Lasati uleiul sa se incinga la foc mediu.
- Cand uleiul s-a incins adaugati ceapa si lasati-o sa se caleasca pana cand devine aurie. Aveti grija sa nu o ardeti.
- Cand ceapa e gata, adaugati ardeiul gras galben taiat in fasiute. Amestecati la fiecare 3 – 4 minute.
- Intre timp taiati rosiile in cubulete.
- Adaugati in tigaie rosiile, usturoiul si condimentati dupa gust cu sare si piper. Lasati amestecul pe foc circa 4 minute.
- Puneti somonul peste ratatouille, adaugati apa si acoperiti cu un capac sau o folie.
- Pastrati la foc mic pana cand somonul este gata.
- La final indepartati somonul, aruncati frunzele proaspete de busuioc peste ratatouille si amestecati bine.
- Serviti cald.
- Daca nu va place somonul il puteti inlocui cu orice alt peste, insa valorile nutritionale pot fi usor diferite in acest caz.
Valori nutritionale pentru reteta de somon cu ratatouille:
- calorii: 341.4 kcal;
- carbohidrati: 18 grame;
- proteine: 24 grame;
- grasime: 19 grame.
Incercati si reteta noastra de: Supa crema cu cartofi, praz si branza.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru informatii avizate despre diabet zaharat, accesati blogul: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.
Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos: